Honningkagesnitter
Denne kage kunne godt gå hen og blive en rigtig jule-favorit. Snitterne laves af en krydret honningkagedej med mørk chokolade og kagen toppes med et sødt og lækkert miks af honning, nødder og rosiner. Den fine kage lavede bagedystdommer Markus Grigo i programmet 'Jul - med Timm, Markus og Katrine'.
Tilberedningstid:
1 time, 30 min.
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Honningkage
- 125 g akaciehonning
- 60 g vindruekerneolie
- 75 g brun farin
- 40 g mørk chokolade
- 1 æg
- 50 g finthakkede mandler
- ½ tsk. stødte nelliker
- ½ tsk. stødt kanel
- ½ tsk. stødt stjerneanis
- ½ tsk. stødt ingefær
- 25 g rom
- 100 g hvedemel
- ½ tsk. bagepulver
Nøddetopping
- 65 g smør
- 100 g brun farin
- 50 g akaciehonning
- 50 g mandelflager
- 50 g hakkede hasselnødder
- 40 g rosiner
Fremgangsmåde
Honningkage
- Varm forsigtigt honning, olie og farin i en gryde. Afkøl det til ca. 50 grader.
- Tilsæt chokoladen og lad den smelte heri. Rør rundt.
- Rør æg i sammen med mandler, krydderier og rom.
- Sigt mel og bagepulver sammen og rør det i massen. Rør til en homogen dej.
- Fyld dejen i et ildfast fad, foret med bagepapir (25 x 16 cm). Bag kagen på midterste rille i 20-25 minutter ved 170 grader varmluft. Kagen skal kun være næsten bagt. Imens forberedes topping.
Nøddetopping
- Smelt smør, farin og honning i en gryde.
- Tilsæt de resterende ingredienser og varm igennem.
- Toppingen fordeles på kagen som bages 10 minutter mere.
- Afkøl og skær ud i små honningkagesnitter.