Markus lækre honningkage snitter med nødder og tørrede frugter. (©DR)

Honningkagesnitter

Denne kage kunne godt gå hen og blive en rigtig jule-favorit. Snitterne laves af en krydret honningkagedej med mørk chokolade og kagen toppes med et sødt og lækkert miks af honning, nødder og rosiner. Den fine kage lavede bagedystdommer Markus Grigo i programmet 'Jul - med Timm, Markus og Katrine'.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Honningkage

  • 125 g akaciehonning
  • 60 g vindruekerneolie
  • 75 g brun farin
  • 40 g mørk chokolade
  • 1 æg
  • 50 g finthakkede mandler
  • ½ tsk. stødte nelliker
  • ½ tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt stjerneanis
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • 25 g rom
  • 100 g hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver

Nøddetopping

  • 65 g smør
  • 100 g brun farin
  • 50 g akaciehonning
  • 50 g mandelflager
  • 50 g hakkede hasselnødder
  • 40 g rosiner

Fremgangsmåde

Honningkage

  1. Varm forsigtigt honning, olie og farin i en gryde. Afkøl det til ca. 50 grader. 
  2. Tilsæt chokoladen og lad den smelte heri. Rør rundt. 
  3. Rør æg i sammen med mandler, krydderier og rom.
  4. Sigt mel og bagepulver sammen og rør det i massen. Rør til en homogen dej. 
  5. Fyld dejen i et ildfast fad, foret med bagepapir (25 x 16 cm). Bag kagen på midterste rille i 20-25 minutter ved 170 grader varmluft. Kagen skal kun være næsten bagt. Imens forberedes topping.

Nøddetopping

  1. Smelt smør, farin og honning i en gryde. 
  2. Tilsæt de resterende ingredienser og varm igennem.  
  3. Toppingen fordeles på kagen som bages 10 minutter mere. 
  4. Afkøl og skær ud i små honningkagesnitter.