Honningmuffins med pocherede abrikoser
Den britiske kok Rick Stein har en passion for Frankrig og denne opskrift på muffins serveret med pocherede abrikoser og vaniljeis er en fransk klassiker, som er en nem og lækker dessert og samtidig en anderledes dessert.
Tilberedningstid:
40 min.
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
-
Rick Stein
Ingredienser
- 1 kg friske abrikoser
- 2 stk. vaniljestænger
- 150 g lys honning
- 5 dl vand
- 1 stk. citron
- 3 stk. æg, mellemstore
- 100 g rørsukker
- 1 stk. citron, økologisk
- 100 hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 100 smør
- 1 spsk. lys honning
Fremgangsmåde
- Abrikoser:
Halver frugterne og tag stenene ud. Flæk vanillestængerne og skrab kornene ud med spidsen af en lille skarp kniv. Hæld honning, vanillestænger og -korn og vand i en mellemstor gryde og varm det langsomt op, indtil honningen er opløst. Tilsæt abrikoserne og lad dem simre i 5-10 minutter, indtil de er møre. - Kog lagen ind:
Tag abrikoser og vanillestænger op med en hulske og læg dem i en skål. Sæt gryden tilbage over stærk varme og lad indholdet koge ind til halvdelen. Tilsæt citronsaft og lad det køle af. Hæld det over abrikoserne, læg folie over og sæt det til side. - Muffins:
Smør 12 små ildfaste portionsskåle med lidt smeltet smør. Drys med lidt mel, ikke for meget, for så klistrer det for meget. Varm ovnen op til 190 grader. - Bland æg og sukker i en stor skål med en håndmikser i ca. 3 minutter. Riv skallen af en citron og pisk det i dejen. Si mel og bagepulver og vend det i, smelt smørret og bland det i sammen med honningen. Sæt skålen med dejen i køleskabet i 15 minutter.
- Bag Muffins:
Fyld portionsskålene 3/4 op med blandingen og bag det i 10 minutter, indtil dejen hæver og bliver gylden. Lad dem køle af og tag dem forsigtigt ud af skålene.
TIPS:
- Ved servering lægges 2 muffins på hver af seks desserttallerkener. Læg lidt abrikos og sirup på. Og evt. lidt vanilleis.
- Resterende muffins kan gemmes i en lufttæt dåse et par dage.