Karamelliserede honningstegte figner med citronyoghurt og pistacienødder er en let og hurtig lille dessert. (©DR)

Honningstegte figner med citronyoghurt

En lækker opskrift på en let og hurtig dessert, hvor friske figner karamelliseres i honning på panden, og serveres lune med en frisk citronyoghurt, pistacienødder og flydende honning.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 250 g græsk yoghurt 2 %
  • 1 stk. citron, skal og lidt saft heraf
    (usprøjtet)
  • 0,5 stang vanilje
  • 1-2 tsk. flormelis
  • 8 stk. friske figner
  • 2 spsk. smør
  • 4 spsk. flydende honning
  • 30 g pistacienødder
  • lidt flydende honning til servering

Fremgangsmåde

  1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en kniv. Adskil vaniljekornene med flormelissen, og rør det sammen med yoghurt, fintrevet citronskal og smag til med citronsaft og evt. lidt mere flormelis. Stil på køl til servering.
  2. Halver de friske figner og smelt smørret på panden. Når det er smeltet og bobler, tages panden kort af varmen mens honning tilsættes og røres rundt. Skru ned på helt lav varme og sæt panden tilbage over blusset. 
  3. Kom fignerne på panden med skærefladen nedad og lad dem karamellisere i ca. 5 min – brug imens gerne en ske til at øse noget af honningmassen på toppen af fignerne.
  4. Server de varme og karameliserede figner sammen med den kolde citronyoghurt, drys med grofthakkede pistacenødder og med lidt mere flydende honning.