Hjemmelavet hønsesalat til frokostbordet (©DR)

Hønsesalat

Hønsesalat er en fantastisk måde at bruge en rest hønse- eller kyllingekød. I programmet Spise med Price lavede James og Adam Price denne lækre opskrift på hjemmelavet hønsesalat, som blandt er rørt med en skøn hjemmelavet mayonnaise.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Karrysalat

  • 0,5 stk. kogt høne
  • 2-3 stængler blegselleri
  • 3-4 spsk. knoldselleri
  • 300 g champignon
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 1 tsk. karry
  • 1 smule engelsk sauce
  • 2 dråber tabasco

Mayonnaise

  • 2 stk. past. æggeblommer
  • 5 dl vindruekerneolie
  • 1 stor tsk. sennep
  • 3-4 tsk. sherryvinaigre
  • 1 smule citronsaft
  • 1 smule salt
  • 1 knivspids peber

Fremgangsmåde

  1. Mayonnaise:
    I en skål kommes æggeblommer, sennep, sherryvinaigre samt salt og peber. Pisk det grundigt sammen og tilsæt derpå olie lidt efter lidt, mens der piskes konstant. Når mayonnaisen begynder at samle sig, kan man godt hælde olien i lidt hurtigere. Smag mayonnaisen til med citronsaft og evt. mere salt og peber.

  2. Karrysalat:
    Om man vælger kun at bruge det lyse brystkød eller en blanding af lyst og mørkt kød må være op til den enkelte. Men der er god smag og anderledes struktur i lårkødet. Pluk kødet af hønen (eller kyllingen) og skær det i passende mundrette stykker.

  3. Rens champignon og skær dem i halve eller kvarte alt efter størrelse. Kog dem i lidt hønsebouillon, til de er møre, og lad dem så afdryppe og køle af. Blegselleristænglerne flækkes og skæres i ganske små stykker.

  4. Bland hjemmerørt mayonnaise med creme fraiche og smag til med en tsk. karry, et par stænk engelsk sauce, tabasco og salt og peber. En lille smule sukker kan også afrunde smagen.

  5. Vend de faste ingredienser i mayonnaisen. Virker salaten lidt for fast, kan man fortynde lidt med en smule yoghurt naturel. Lad salaten stå i køleskabet i en times tid, så smagen kan udvikle sig.

  6. Server hønsesalaten på lunt ristet brød med sprøde baconskiver og evt. et drys brøndkarse.