Hønsesalat

Hønsesalat er en god måde at bruge en rest hønse- eller kyllingekød. I programmet Spise med Price lavede James og Adam Price denne lækre opskrift på en klassisk hønsesalat med karry og hjemmerørt mayonnaise.

Hønsesalat er en ægte frokostklassikser. Lav din egen fra bunden og smag forskellen. (© DR)

Tidsmængde: 45 min Mængde: 6 pers.

Ingredienser

HØNSESALAT

  • ½ kogt høne

  • 2-3 stængler blegselleri

  • 300 g champignon

  • 2 dl mayonnaise (se opskrift nedenunder)

  • 2 dl creme fraiche

  • 1 tsk. karry

  • 6-8 stænk engelsk sauce

  • 3-4 dråber tabasco

  • salt og peber

MAYONNAISE

  • 2 stk. past. æggeblommer

  • 5 dl vindruekerneolie

  • 1 stor tsk. sennep

  • 3-4 tsk. sherryvinaigre

  • 1 smule citronsaft

  • salt og peber

Fremgangsmåde

Mayonnaise

I en skål kommes æggeblommer, sennep, sherryvinaigre samt salt og peber. Pisk det grundigt sammen og tilsæt derpå olie lidt efter lidt, mens der piskes konstant. Når mayonnaisen begynder at samle sig, kan man godt hælde olien i lidt hurtigere. Smag mayonnaisen til med citronsaft og evt. mere salt og peber.

Hønsesalat

Om man vælger kun at bruge det lyse brystkød eller en blanding af lyst og mørkt kød må være op til den enkelte. Men der er god smag og anderledes struktur i lårkødet. Pluk kødet af hønen (eller kyllingen) og skær det i passende mundrette stykker.

Rens champignon og skær dem i halve eller kvarte alt efter størrelse. Kog dem i lidt hønsebouillon, til de er møre, og lad dem så afdryppe og køle af. Blegselleristænglerne flækkes og skæres i ganske små stykker.

Bland hjemmerørt mayonnaise med creme fraiche og smag til med en tsk. karry, engelsk sauce, tabasco og salt og peber. En lille smule sukker kan også afrunde smagen.

Vend de faste ingredienser i mayonnaisen. Virker salaten lidt for fast, kan man fortynde lidt med en smule mælk. Lad salaten stå i køleskabet i en times tid, så smagen kan udvikle sig.

Server hønsesalaten på lunt ristet brød med sprøde baconskiver og evt. et drys brøndkarse.