Hornfisk med strandkål fra naturens spisekammer. (©DR)

Hornfisk med strandkål

I ottende sæson af Nak og Æd var Nikolaj og Jørgen en tur på Orø. Her fangede de hornfisk, som de lavede god mad af i det fri. Blandt andet denne opskrift på hornfisk med strandkål og en cremet sauce af fløde. En dejlig og smagfuld opskrift til en dag med fisk.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 2 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 400 g filet af hornfisk
  • 1 dl æblemost
  • 1/4 blomkål
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2-3 kviste strandkål
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Snit løg og hvidløg fint, kom i en kasserolle med smør og sauter dette i nogle sekunder.
  2. Hæld lidt æblemost ved sammen med 2 dl. vand. Pluk blomkålen og kom ved. Tilsæt fløden, og krydr med salt og peber. Lad det simre til blomkålen bliver mør. 
  3. Del fiskefileterne i passende stykker og kom ved. Lad det hele simre kort, indtil fisken er tilberedt. 
  4. Pluk og vask strandkålen. Dryp af og sauter det hurtigt. Krydr med salt og peber. Kom fiskegryden i et fad, og fordel kålen over. Server.