Er du ikke lige til varm gløgg, så lav denne skønne toddy med whisky og sirup. En skøn vinter-drik. Foto: DR (©DR)

Hot Toddy med whisky

Leder du efter en toddy, der giver varmen i hele kroppen? Så skal du prøve bartender Morten Bach Nielsens Hot Toddy, der både indeholder appelsin, kanel og stjerneanis. Drikken er også skøn ved juletid, hvis du ikke kan lide gløgg.

Honningsiruppen skal trække i 4-6 timer

Tilberedningstid: 10 min. Antal portioner: 1 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Sukkersirup

  • 1 kg sukker
  • 5 dl vand

Honningsirup

  • 1 dl sukkersirup
  • 1 dl honning

Hot toddy

  • 40 ml skotsk whisky
  • 20 ml honningsirup
  • 2 sjat angosturabitter
  • 1 sjat orangebitter
  • 1 stk. stjerneanis
  • 1 stk. kanelstang
  • 1 smule appelsinskal
  • 20 ml citronsaft
  • 1 dl varmt vand

Fremgangsmåde

Klik play i videoen herunder og se, hvordan du laver drinken

  1. Bland sukker og vand. Koges under grundig omrøring- Tilsæt honning og lad blandingen trække i 4-6 timer.  
  2. Hæld whisky, honningsirup, angosturabitter og orangebitter i en kop. 
  3. Tilføj et stjerneanis, en kanelstang, appelsinskal og citronsaft. 
  4. Top drinken op med danskvand.  
  5. Pynt med appelsinskive og hindbær.