Du kan også vælge at lave en 'kradser' - en hotdog uden pølse. (Foto: Mark S. ©c) Unsplash)

Klassisk hotdog med det hele

En klassisk hotdog er fyldt af en masse smage og forskellige konsistenser og passer perfekt til en hyggelig aften derhjemme. Prøv dig frem med hjemmesyltning, hjemmelavede ristede løg og anderledes toppings, hvis du er modig. Dine gæster vil takke dig!

Vær opmærksom på, at brødene skal hæve i tre timer.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Nikolaj Kirks pølsebrød

  • 2,5 dl mælk
  • 20 g gær
  • 2 tsk. salt
  • 1 æg
  • 20 g smeltet smør
  • 450 g hvedemel
  • 50 g rugmel

Syltede agurker

  • 1 agurk
  • 1 dl lagereddike
  • 1 dl vand
  • 1/2 dl sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. friskkværnet peber

Ristede løg

  • 1-2 løg
    (alt efter størrelse)
  • 2 dl olie
    ((fx fritureolie, vindruekerneolie eller solsikkeolie))
  • 1 dl mel

Andet

  • 1 hakket løg
  • En smule ketchup
  • En smule sennep
  • En smule remoulade
  • 8 valgfri pølser

Fremgangsmåde

Nikolaj Kirks pølsebrød

  1. Hæld mælken i en skål sammen med lidt salt og gær, og rør rundt til det er helt opløst. Tilsæt æg og smeltet smør og rør sammen.
  2. Tilsæt både hvedemel og rugmel og ælt sammen til en glat dej. Lad den hvile to timer.
  3. Del så i 12 - 16 klumper, som du udruller til aflange brød. Kom på plade og lad dem hæve en time mere. Drys med lidt salt. 
  4. Bag ved 200 grader i 10-15 minutter, tag ud og køl ned.

Syltede agurker

  1. Skær agurken i tynde skiver, læg dem på en tallerken og drys dem med en smule salt.
  2. Kog eddike, vand, sukker, salt og peber op, rør og lade det koge, til sukkeret er opløst.
  3. Skold dit rene syltetøjsglas/beholder/krukke med kogende vand for at desinficere.
  4. Klem vandet fra agurkeskiverne, læg dem i glasset og hæld lagen over. Skru låg på.
  5. Lad stå i minimum en halv time og trække. De syltede agurker kan holde sig i køleskabet i et par uger.

Ristede løg

  1. Snit løget i små tern eller tynde ringe, alt efter hvad du bedst kan lide.
  2. Vend dem i mel, så alle løg er dækket. Drys resterende mel af.
  3.  Varm olien op på en pande.
  4. Kom løgene på panden og steg dem, til de er godt sprøde og gyldne. Juster eventuelt varmen på blusset undervejs, så de ikke bliver brankede.
  5. Tag løgene af panden og kom på et stykke køkkenrulle. 
  6. Drys til sidst med salt. 

Pølser

  1. Kog, grill eller steg pølserne, som du foretrækker. Hvis du koger pølserne, så hæld to spiseskeer salt i dit kogevand. Usaltet kogevand vil trække saltet (og dermed smagen) ud af dine pølser. 

Saml hotdoggen

  1. Rist brødet i ovnen og skær det halvvejs igennem. Snittet skal være dybt nok til at have plads til noget fyld, men pas på, at brødet ikke knækker i to.
  2. Fyld sennep i bunden og læg derefter pølsen i.
  3. Kom en stribe ketchup og en stribe remoulade på hver side af pølsen, hvorefter de rå og ristede løg drysses over. 
  4. Afslut med syltede agurker.
  5. Servér eventuelt med din favorit kakaomælk.