Hotdog relish
Med denne opskrift kan du servere din egen hjemmelavede relish sammen med hjemmelavede hotdogs. Og faktisk kan relishen sagtens spisestil alle mulige andre måltider, da det sure twist altid er lækkert. Denne relish lavet af Syltedronningen Helena Grayston består af agurk, løg og grøn peber samt en masse smagfulde krydderier.
Opskriften giver cirka to glas af 200 ml. Relishen laves over to dage, men arbejdstiden er cirka 1 time.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
0 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 2 agurker á 350 g
- 1 stort løg
- 1 lille grøn peber
- 2 spsk. salt
- 125 ml hvidvinseddike
- 1,5 tsk. maizena
- 125 g sukker
- 1/2 tsk. sellerifrø (kan udelades)
- 1/4 tsk. gule sennepsfrø
- 1/4 tsk. sennepspulver
- 1/4 tsk. gurkemeje
- 1/4 tsk. stødt muskatnød
- Lidt stødt, sort peber
Fremgangsmåde
- Vask agurkerne og skær dem i halve på langs.
- Skrab al indmaden ud med en ske. Indmaden skal ikke bruges.
- Skær derefter agurkerne i fine, små tern.
- Skræl løget og hak i fine tern.
- Skyl den røde peber. Fjern stilk og frø og skær i fine tern.
- Bland de tre slags grøntsager i en skål med saltet. Dæk skålen til og lad stå i køleskabet 24 timer.
- Skyl grøntsagerne grundigt i vand gennem en sigte, så saltet skylles af.
- Lad grøntsagerne dræne i sigten i 5-10 minutte, så det overskydende vand forsvinder.
- Bland maizena med eddike og bland derefter krydderier og sukker i.
- Varm blandingen i en gryde over middelhøj varme og rør godt rundt, indtil det hele er blandet til en jævn sauce.
- Tilsæt grøntsagerne og kog relishen op.
- Småkog relishen i 10 minutter indtil grønsagerne bliver gennemsigtige. Rør rundt af og til så varmen fordeles jævnt, og det ikke brænder på.
- Smag til og juster eventuelt smagen.
- Hæld den varme relish på steriliserede glas og luk til med det samme.