Hotdogbrød
Kok Søren Ejlersen har lavet en skøn opskrift på hjemmelavede hotdogbrød, så du kan lave din egen gourmet-hotdog derhjemme.
Tilberedningstid:
1 time, 15 min.
Antal portioner:
10 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 25 g gær
- 5 dl lunkent vand
- 75 g sukker eller flydende honning
- 15 g havsalt
- 75 g blødt smør
- 3 g stødt kardemomme
- 800 g hvedemel
- 130 g fuldkornshvedemel
Fremgangsmåde
- Rør gæren ud i det lunkne vand. Rør sukker, havsalt, blødt smør og kardemomme i gærblandingen.
- Rør hvedemel og fuldkornshvedemel i gærblandingen, og ælt, til dejen er sammenhængende og smidig. Form dejen til hotdogbrød.
- Lad brødene hæve på bagepapir i en bradepande med kant i 30 minutter.
- Lav dybe riller til pølsen i dine hotdogbrød med en dejskraber. Lad hotdogbrødene efterhæve i yderligere 15 minutter.
- Bag dem i ovnen ved 200 grader i 12-15 minutter. Træk brødene fra hinanden, når de er kølet lidt af.
- Inden servering kan hotdogbrødene lunes kort i ovnen eller endnu bedre; på grillen.
- Server med nogle gode pølser, lidt sylt og andet tilbehør til din hotdog.