Bløde og lækre hjemmelavede brød til den perfekte hotdog. (©DR)

Hotdogbrød

Kok Søren Ejlersen har lavet en skøn opskrift på hjemmelavede hotdogbrød, så du kan lave din egen gourmet-hotdog derhjemme.

Tilberedningstid: 1 time, 15 min. Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 5 dl lunkent vand
  • 75 g sukker eller flydende honning
  • 15 g havsalt
  • 75 g blødt smør
  • 3 g stødt kardemomme
  • 800 g hvedemel
  • 130 g fuldkornshvedemel

Fremgangsmåde

  1. Rør gæren ud i det lunkne vand.  Rør sukker, havsalt, blødt smør og kardemomme i gærblandingen. 
  2. Rør hvedemel og fuldkornshvedemel i gærblandingen, og ælt, til dejen er sammenhængende og smidig. Form dejen til hotdogbrød.
  3. Lad brødene hæve på bagepapir i en bradepande med kant i 30 minutter. 
  4. Lav dybe riller til pølsen i dine hotdogbrød med en dejskraber. Lad hotdogbrødene efterhæve i yderligere 15 minutter.  
  5. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 12-15 minutter. Træk brødene fra hinanden, når de er kølet lidt af.  
  6. Inden servering kan hotdogbrødene lunes kort i ovnen eller endnu bedre; på grillen. 
  7. Server med nogle gode pølser, lidt sylt og andet tilbehør til din hotdog.