Hulepindsvin i kokos med grøn peber og fufu

I Cameroun i Afrika var Nikolaj og Jørgen på jagt i programmet Nak & Æd, og i lejeren blev der blandt andet kokkereret denne lækre opskrift på hulepindsvin i en cremet kokossauce og med grøntsager som peber og aubergine. Server eventuelt også med fufu til - en afrikansk mos af kassava og bananer.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 2 pers.

Kok og program

Ingredienser

Hulepindsvin i kokos

  • 200 g kød fra hulepindsvin i strimler
  • 2 fed hvidløg
  • 1 cm frisk ingefær
  • 2-3 kartofler
  • 4 afrikanske auberginer
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 tomat
  • 100 ml kokosmælk
  • 1 spsk. karry
  • 2 citronblade
  • salt og peber
  • olie til stegning

Fufu

  • 2 madbananer
  • 1/2 kassava

Fremgangsmåde

Hulepindsvin i kokos

  1. Begynd med at snitte både hvidløg og ingefær yderst fint, og bland med i kødet. Lad det trække sådan i nogle minutter. 
  2. Kom olie i en gryde og varm op. Brun kødet heri, uden at stege det for hårdt. 
  3. Skræl kartoflerne og del i grove stykker. Kom disse ved sammen med karry og brænd dette let af. Tilsæt lidt vand og kokosmælken, og lad det hele simre i ca. 20 minutter - husk at tilsætte lidt vand undervejs så det ikke brænder på. Halver auberginerne og kom ved. Krydr med salt og peber.
  4. Snit peberfrugten i små stykker og tilsæt sammen med tomat i mindre stykker. Lad det hele simre nogle minutter. Drys til slut med fine strimler af citronblade ud og server.

Fufu

  1. Pil bananerne og skræl kassava. Kom i en gryde og dæk med vand, og lad det koge helt mørt. 
  2. Fjern fra varmen, hæld vandet fra og lad detdampe af under låg i nogle minutter. 
  3. Stød  kassava'en i en morter til en fin mos. Læg tilbage i gryden. Stød ligeledes bananerne til fin mos, og kom disse ned til kassavaen. Rør kraftigt sammen og server.