Hummersuppen kan både serveres varm og kold. (©DR)

Hummersuppe (languster) med søde kartofler

Imponer dine gæster med 'Nak og æd's cremede hummersuppe.

Tilberedningstid: 1 time, 15 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 hummer (languster)
  • 1 løg
  • 2-3 fed hvidløgsfed
  • 2 gulerødder
  • 4 spsk. olienolie
  • 2 spsk. tomatpure
  • 0.5 l kalvefond
  • 2 dl piskefløde
  • 200 g søde kartofler
  • 2-3 kviste koriander

Fremgangsmåde

  1. Start med at slå hummeren ihjel. Flå klør og hale af.
  2. Kom disse i letsaltet vand i tre minutter. Løft op, og køl ned. Pluk kødet ud og gem.
  3. Knus skallerne fra hovedet, hale og klør.
  4. Varm en stor gryde op med olien, og rist skallerne heri, så de får farve over det hele.
  5. Tilsæt tomatpure, hakkede løg, hvidløg og gulerødder. Lad det hele stege sammen.
  6. Hæld nu kalvefond på sammen med vand, så det dækker indholdet.
  7. Bring det i kog, og lad det simre ved moderat varme i 30 minutter.
  8. Sigt kraften fra, og indkod denne kraftigt.
  9. Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.
  10. Kom disse i kraften sammen med fløde, og lad det indkoge til passende konsistens.
  11. Krydr med salt og peber, og tilsæt hummerkødet.
  12. Fordel i suppetallerkner og kom friske koriander udover.
  13. Servér.