Hummersuppe (languster) med søde kartofler
Imponer dine gæster med 'Nak og æd's cremede hummersuppe.
Tilberedningstid:
1 time, 15 min.
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 2 hummer (languster)
- 1 løg
- 2-3 fed hvidløgsfed
- 2 gulerødder
- 4 spsk. olienolie
- 2 spsk. tomatpure
- 0.5 l kalvefond
- 2 dl piskefløde
- 200 g søde kartofler
- 2-3 kviste koriander
Fremgangsmåde
- Start med at slå hummeren ihjel. Flå klør og hale af.
- Kom disse i letsaltet vand i tre minutter. Løft op, og køl ned. Pluk kødet ud og gem.
- Knus skallerne fra hovedet, hale og klør.
- Varm en stor gryde op med olien, og rist skallerne heri, så de får farve over det hele.
- Tilsæt tomatpure, hakkede løg, hvidløg og gulerødder. Lad det hele stege sammen.
- Hæld nu kalvefond på sammen med vand, så det dækker indholdet.
- Bring det i kog, og lad det simre ved moderat varme i 30 minutter.
- Sigt kraften fra, og indkod denne kraftigt.
- Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.
- Kom disse i kraften sammen med fløde, og lad det indkoge til passende konsistens.
- Krydr med salt og peber, og tilsæt hummerkødet.
- Fordel i suppetallerkner og kom friske koriander udover.
- Servér.