Tidsforbrug: 30 min. Mængde: 4 pers. Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- •
200 g kikærter
- •
2-3 tsk. salt til kogning og tilsmagning
- •
3 fed hvidløg
- •
1/2 dl koldpresset jomfruolivenolie
- •
3/4-1 dl kogende vand, gerne fra de kogte kikærter
- •
2 spsk. tahin
- •
1-2 tsk. stødt spidskommen
- •
1 citron
- •
1 spsk. za'atar
Fremgangsmåde
Læg kikærterne i blød i rigeligt vand natten over.
Næste dag kasseres iblødsætningsvandet og kikærterne koges i friskt, letsaltet vand i ca. 40 minutter. Hæld vandet fra, men gem ca. 1 dl til hummussen.
Kom kikærterne i en foodprocessor og tilsæt lidt salt, hvidløgsfed, olie, kogevand, tahin, spidskommen samt revet citronskal og lidt citronsaft.
Kør til du har en lind og cremet hummus. Tilsæt yderligere citronsaft efter smag.
Fordel hummussen i en skål og drys med za'atar.
Spis den til krydrede retter, kom den i pitabrød eller nyd den sammen med sprøde grønsagsstave eller salater.