Hummus

Humussen er nem at lave, men husk at indregne iblødsætning af kikærterne natten over. Hvis du har travlt en dag, kan du snildt bruge kikærter fra dåse, især hvis de er økologiske. Blandingskrydderiet za'atar, som hummussen er drysset med, kan købes hos en tyrkisk grønthandler. Du kan også lave den selv ved at blande lige dele ristede sesamfrø, tørret timian og oregano med et godt drys salt.

Prøv denne lækre hummus, der er perfekt som tilbehør til kød eller til at tage med i et pitabrød. (© DR)

Tidsforbrug: 30 min. Mængde: 4 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 200 g kikærter

  • 2-3 tsk. salt til kogning og tilsmagning

  • 3 fed hvidløg

  • 1/2 dl koldpresset jomfruolivenolie

  • 3/4-1 dl kogende vand, gerne fra de kogte kikærter

  • 2 spsk. tahin

  • 1-2 tsk. stødt spidskommen

  • 1 citron

  • 1 spsk. za'atar

Fremgangsmåde

Læg kikærterne i blød i rigeligt vand natten over.

Næste dag kasseres iblødsætningsvandet og kikærterne koges i friskt, letsaltet vand i ca. 40 minutter. Hæld vandet fra, men gem ca. 1 dl til hummussen.

Kom kikærterne i en foodprocessor og tilsæt lidt salt, hvidløgsfed, olie, kogevand, tahin, spidskommen samt revet citronskal og lidt citronsaft.

Kør til du har en lind og cremet hummus. Tilsæt yderligere citronsaft efter smag.

Fordel hummussen i en skål og drys med za'atar.

Spis den til krydrede retter, kom den i pitabrød eller nyd den sammen med sprøde grønsagsstave eller salater.