Hummus er perfekt som dip til snacks, som tilbehør til aftensmad og til madpakken. Og meget mere. (Foto: Rasmus Linaa ©DR)

Hummus med tahin

Madentusiast Anne Hjernøe lavede denne udgave af hummus i programmet Gud i gryden. Det er en meget enkel, nem og hurtig opskrift på en lækker hummus, som smager fantastisk med godt brød til, og som tilbehør til salat og kødretter.

Kikærterne skal udblødes natten over.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 500 g kikærter
  • 2-3 stk. citroner
  • 2 tsk. salt
  • 4 dl tahin
  • 5 dl kogevand fra kikærterne

Fremgangsmåde

  1. Kikærterne lægges i blød i rigeligt vand dagen inden. Tahin drænes for olie.
  2. Kikærterne skylles grundigt og kommes i en trykkoger eller stor gryde med rigeligt vand. Hvis du koger dem i en trykkoger, skal de have ca. en time under tryk, dvs. fra den begynder at "fløjte". I en almindelig gryde skal de koge 1,5-2 timer. Tjek undervejs. Når du uden problemer kan mose dem med fingrene, er de færdige.
  3. Tag kikærterne op af gryden og hæld dem i en blender. Behold kogevandet. Hæld en lille smule af vandet sammen med kikærterne og blend dem grundigt. Pisk tahinen med en elpisker eller lignende før du tager den i brug. Så får du alle de gode smagsstoffer, der falder til bunds med.
  4. Hæld tahin op i en skål, hvor du tilsætter citronsaft lidt ad gangen og evt. en lille smule kogevand, hvis det bliver for stift, til den har en fin, hvid farve. Tilsæt godt med salt og smag til. Bland de blendede kikærter og det meste af den rørte tahin sammen. Smag til med ekstra citronsaft og tilsæt evt. mere salt og tahin.