Fødselsdagskagen til hundeelskeren med fyld af lakrids og chokolade (©DR)

Hundekage

En sød og flot fødselsdagskage, der ligner en hund. Indeni er der chokolade-/kastagnecreme, smørcreme og lakridscreme.

Tilberedningstid: 5 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Bunde

  • 12 stk. æg
  • 1 kg sukker
  • 1 kg hvedemel
  • 4 tsk. vaniljesukker
  • 6 tsk. bagepulver
  • 8 dl mælk
  • 400 g smør

Chokolade/kastanjecreme

  • 2 dåser usødet kastanjepuré
  • 200 g god, mørk chokolade
  • 150 g flormelis
  • 5 dl piskefløde

Lakridscreme

  • 5 dl piskefløde
  • 250 g hvid chokolade
  • 3 spsk. lakridssirup
  • 2 tsk. rålakridspulver
  • 1 spsk. revet citronskal

Smørcreme

  • 500 g blødt smør
  • 700 g flormelis
  • 1-2 dl kakao

Fondantovertræk

  • 60 stk. skumfiduser
  • 8 spsk. olie
  • 4 spsk. koldt vand
  • 3 pakker flormelis
  • 1 smule Kakao/farve
  • 1 smule maizenamel
  • 1 smule rød pastafarve
  • 1 smule sort pastafarve

Fremgangsmåde

Lav bunde:

  1. Pisk æg og sukker sammen til en tyk, hvid æggemasse.

  2. Bland mel, vaniljesukker og bagepulver i igennem en sigte.

  3. Vend det hele forsigtigt.

  4. Kom mælk og smør i en gryde og smelt det over svag varme.

  5. Pisk det sammen.

  6. Hæld mælk og smør i dejen lidt ad gangen til massen er ensartet.

  7. Fordel dejen på to bageplader betrukket med bagepapir og bag bundene til dejen slipper på en træpind.

  8. Afkøl bundene.

 

Lav lakridscreme:

  1. Hak den hvide chokolade fint.

  2. Varm fløden op med siruppen, lakridspulveret og citronskallen, så den kun lige når kogepunktet.

  3. Hæld chokoladen i og rør til den er smeltet.

  4. Sættes på køl.

 

Lav chokolade-/kastanjecreme:

  1. Pisk kastanjecremen godt igennem.

  2. Tilsæt smeltet chokolade og det meste af flormelissen.

  3. Rør grundigt

  4. Pisk fløden til skum og vend den i cremen.

  5. Smag evt. til med mere flormelis.

  6. Sættes på køl.

  Lav smørcreme:

  1. Det bløde smør piskes op med flormelis og kakao indtil det har en luftig konsistens.

 

Lav fondantovertræk:

  1. Skumfiduser, olie og vand blandes i en skål og smeltes i et vandbad eller i en mikroovn.

  2. Ælt det hele sammen og indfarv i brun, lidt lyserød til tungen, og lidt hvidt til øjnene.

  3. Opbevar i tætlukket pose indtil brug.

 

Samling af kagen:

  1. Bundene skæres i form og hunden opbygges i lag med lakrids og kastanjecremen.

  2. Formen på hunden afsluttes med smørcreme.

  3. Fondanten rulles ud, og hunden betrækkes.

  4. Øjne og ører laves derefter.