Æblemarmelade er en fantastisk måde at bruge alle de lækre danske æbler på. (©DR)

Hurtig æblemarmelade

Denne æblemarmelade efter Anne Hjernøes opskrift smager skønt af æbler og ingefær, og er en skøn måde at bevare havens æbler på.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 600 g æbler
  • 300 g rørsukker
  • 1/2-1 dl vand
  • 2 stk. vaniljestænger
  • 1 stk. ingefær - ca 5-6 cm
  • 1/2 tsk. atamon
    (Kan udelades)

Fremgangsmåde

  1. Æbler, rørsukker, vand, vaniljekorn og ingefær kommes i en gryde og koger for middel varme, indtil det har konsistens som marmelade. 
  2. Marmeladen hældes på skoldede glas som evt. er skyllet med atamon. 
TIP: Bruges atamon, kan marmeladen opbevares et køligt sted et halvt år. Undlades atamon skal marmeladen stå i køleskabet og bruges i løbet af 1-2 mdr.