En lynhurtig sauce med masser af frisk basilikum er perfekt til fisk. (©DR)

Hurtig basilikumsauce til fisk

En nem og hurtig fiskesauce, der er god til lys fisk. Saucen bliver som her både flot i farve og smag af basilikum. Opskriften lavede brødrene Price i programmet 'Sovsen Jensen'.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 3-4 dl hvidvin
  • 1,25 dl Noilly Prat
  • 2-3 dl vand
  • 1 stk. fiske-bouillonterning
  • 2-3 stk. skalotteløg
  • 1 smule salt
    (efter smag)
  • 1 knivspids peber
    (efter smag)
  • 1 smule sukker
    (efter smag)
  • 1 bundt basilikum
    (Kan erstattes af andre krydderurter)
  • 100 g smør
  • 1 stk. citron

Fremgangsmåde

  1. Hvidvin, Noilly Prat, vand, terning og finthakket skalotteløg kommes i en gryde. Koges ind til ca. halvdelen - gerne lidt under. 
  2. Smag den til med salt, peber og en anelse sukker. Pas på saltet - måske er det rigeligt med saltet i terningen.
    Dette er sauce-basen, som kan blendes med diverse friske krydderurter og smør til en færdig sauce.
  3. Sauce-basen kan hældes kogende i et blenderglas. Basilikum kommer ved samt smør. Blendes grundigt i minimum 2 minutter. Den skal være cremet - både af smørret og af de blendede urter. 
  4. Kan passeres gennem sigte - men jeg gør det sjældent. Varmes op i gryden, og smages yderligere til med lidt citronsaft.