Hurtig men kraftfuld sovs sauce - Perfetk til f.eks. hakkebøffer med bløde løg. (©DR)

Hurtig brun sovs

I den bedste af alle verdener har vi allesammen store mængder hjemmelavet indkogt kalvesky liggende i fryseren. I virkelighedens verden må vi som regel klare os med mindre. Her kommer Brdr. Prices opskrift på brun sovs, som smager rigtig godt til hakkebøfferne eller frikadellerne, og kun kræver en lille ekstra indsats.Den kan også laves i større portioner, som kan deles op og fryses ned.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 6 pers.

Ingredienser

  • 1 l fond
    (lavet af koncentrat)
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 1 lille krydderbuket af timian, laurbær, persille
  • 2-3 spsk. sherryvinaigre
  • 1 spsk. tomatpure
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 spsk. smør
  • 2 dl piskefløde
  • salt, peber og sukker
  • lidt kulør

Fremgangsmåde

Hak løg og gulerod fint og sautér det i halvdelen af smørret sammen med krydderurter. Kom eddike på, og lad det koge væk. Kom fond og tomatpure på, og lad det koge roligt i en halv times tid. 

I en anden gryde laves en opbagning af smør og mel. Den skal ende med at have en farve som lys karamel. Hæld den siede fond over mens der piskes. Lad saucen koge roligt igennem i ca. 20 minutter. 

Tilsæt fløde, kog igennem og smag til med salt, peber og lidt sukker. Giv evt. saucen lidt kulør. Saucen kan også smages til med lidt soya og engelsk sauce.