Kyllingebryst, salat og chutney med krydderurter er opskriften på et lækkert aftensmåltid. (©DR)

Hurtige kyllingebryster med salat

Kok Jesper Vollmer lavede i programmet 'Spis og Spar' denne nemme opskrift på grillede kyllingebryster med en sprød salat til. En velsmagende og billigt aftensmåltid for hele familien.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Kylling

  • 4 stk. kyllingebryster
  • 2 spsk. olie
  • 1,5 tsk. salt
    (efter smag)
  • 1 knivspids peber
    (efter smag)

Salat

  • 1 bakke blandede salater
  • 1 stk. mango
  • 1 stk. glaskål
  • 1 stk. fennikel
  • 1-2 dl Brødcroutoner
  • 2 stk. æg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 1 knivspids salt
    (efter smag)
  • 1 knivspids peber
    (efter smag)

Desuden

  • 1-2 dl mangochutney
  • 1 dl krydderurter
  • 1 stk. rødløg
    (kan udelades)
  • 1 stk. chili
    (kan udelades)

Fremgangsmåde

  1. Gnid kyllingebrysterne med olie, salt og peber. Grill dem på skindskiden først og lad dem blive godt gyldne og sprøde.
  2. Skyl og slyng salaterne. Skræl mango og glaskål og skær i henholdsvis tern og tynde skiver. Skær fennikel helt tyndt ud.
  3. Kog æggene så de er hårdkogte. Pil dem og skær dem i kvarte. Kom salaterne og det snittede grønt på et fad og drys med brødcrutoner, æg og evt. med løg skåret i tynde ringe samt finthakket chili.
  4. Rør en dressing sammen af olie, eddike, salt og peber og servér den ved siden af. Dermed kan I gemme eventuelle rester af salaten, uden at den bliver kedelig til dagen efter.
  5. Pift chutneyen op med krydderurterne og server sammen med kyllingebryster og salat.