Hvid chokolademousse med kandiserede nødder (©DR)

Hvid chokolademousse med kandiserede nødder

Lav en lækker, mild og sprød dessert med hvid chokolade og nødder. En nem opskrift på chokolademousse, som alle gæsterne vil elske! Vær opmærksom på, at moussen skal køle af, og kan derfor med fordel laves dagen før.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 stk. vaniljestang
  • 0,75 dl mælk
  • 100 g hvid chokolade
  • 3 dl piskefløde
  • 1 spsk. smør
  • 1 dl mandler
  • 50 g valnødder
  • 0,5 dl sukker

Fremgangsmåde

  1. Skær vanillestangen over og kog den op sammen med mælken. Lad vanillestangen ligge i mælken i ti minutter for at få den bedste smag. Tag vanillestangen op. 
  2.  Hak chokoladen fint og rør den ned i den varme mælk, så chokoladen smelter. Lad det køle af. 
  3. Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt ned i chokoladeblandingen. 
  4.  Fordel chokoladeblandingen i 4 portionsskåle. 
  5.  Smelt smørret på en stegepande, hæld nødderne på og drys sukkeret på lidt efter lidt, så det smelter. 
  6.  Hæld blandingen over på et stykke bagepapir og lad det køle af. Knus eller hak nødderne. 
  7.  Drys nødderne over chokolademoussen, stil det på køl og tag det frem lige før servering. 
  8.  Chokolademoussen kan med fordel laves dagen før.