Hvid chokolademousse skum med kaffesmag
En skøn dessert med hvid chokolade og en snert af kaffe. Mette blomsterbergs opskrift, som gerne skal serveres smukt pyntet med en lille blomst på toppen.
Desserten skal laves minimum tre timer før servering - gerne dagen før.
Tilberedningstid:
45 min.
Antal portioner:
6 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 2 blade husblas
- 75 g hvid chokolade
- 3/4 dl sødmælk
- 2 dl pasteuriserede æggehvider
-
1/2 stk.
polynesisk vaniljestang
(eller 1 almindelig vaniljestang)
- 1 spsk. sukker
- 1,5 dl kaffe
- 3 stk. ladyfingers kager
- 1 spsk. chokolade til pynt
-
6 stk.
kaffebønner
(kan udelades)
- 6 stk. friske blomster
Fremgangsmåde
- Begynd med at lave de hvide chokoladeskum:
Husblassen lægges i blød i en ½ liter iskoldt vand i en halv time. Mælken opvarmes til 75 grader. Imens hakkes chokoladen fint og kommes op i en stor skål. Halvdelen af den 75 grader varme mælk hældes over chokoladen, rør godt. - Tilsæt den resterende varme mælk lidt ad gangen under stadig omrøring. Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i "chokolademælken" og smelter med. Vaniljestangen flækkes på den lange led, og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv. Korn og sukker mases sammen med en paletkniv på bordet, så vaniljekornene skilles ad.
- Æggehviderne piskes stive med en håndmikser. Tilsæt vaniljesukkeret når æggehviderne er stiftpiskede og pisk yderligere et par minutter. 1/3 del af vaniljemarengsen kommes op i chokoladeblandingen. Rør godt. Denne blanding kommes op i skålen med den resterende vaniljemarengs.
- Vend nu forsigtigt til chokoladeskummet er ensartet. Fordel straks skummet i de 6 udvalgte glas.
- Gør desserterne klar:
De 6 ladyfingers halveres og dyppes enkeltvis lynhurtigt i afkølet kaffe, hvorefter de straks stikkes ned i skummet. Pres dem ned i skummet, så de ikke kan ses. Glassene stilles straks i køleskab minimum 3 timer, men også gerne til næste dag. - Pynt og servering:
Inden servering drysses med revet hvid chokolade, knuste kaffebønner og små friske blomster.