Hjemme hos Andrea er familiens favoritpizza denne hvide udgave uden tomatsauce, men toppet med tre salgs ost, pære, pekannødder og seranoskinke. (©DR)

Hvid pizza med ost, pære og pekannødder

Andreas opskrift på en lækker og lidt anderledes pizza, som hun bagte i Den store Bagedyst 2017. Opskriften opstod ved lidt af et tilfælde, da den blev bagt med hvad Andrea lige havde derhjemme den dag, men den er siden hen blevet familiens favorit. Pizza'en er 'hvid', da den er uden tomatsauce, og er toppet med et væld af lækre ingredienser som tre slags oste, seranoskinke, pærer og pekannødder. Prøv den selv derhjemme!

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Bund

  • 40 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 400 g hvedemel tipo 00
  • 200 g durummel
  • 2 tsk. sukker
  • 2 tsk. salt

Fyld

  • 400 g bøffelmælksmozzarella
  • 150 g blåskimmelost
  • 50 g feta
  • 4 dl pekannødder
  • 5-6 spsk. acaciehonning
  • 300 g seranoskinke
  • 150 g soltørrede tomater i olie
  • 3-4 pærer
  • frisk basilikum

Fremgangsmåde

Bund

  1. Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt olivenolie og sukker. Sigt Tipo 00 og durummel i en stor skål, og bland det sammen med salt.
  2. Bland alle ingredienser sammen, og ælt det godt sammen. Form det til en kugle, og sæt dejen til hævning i 45 min. under et viskestykke.
  3. Del dejen i to lige store dele. Slå luften ud af dejen, og spænd hver halvdel op til en kugle. Læg kuglerne på en bakke og kom en enkelt dråbe olivenolie oven på hver. Dæk til med film, og lad dejen efterhæve 15 min.
  4. Strø mel ud på underlaget, og læg først den ene kugle i melet. Tryk den flad med håndfladen, mens du hele tiden roterer dejen på bordet. Dejen er meget elastisk, og vil gerne trække sig tilbage igen! Forsæt med at rulle dejen ud med en kagerulle, til den får størrelse som en bradepande. Gentag processen med den anden kugle.
  5. Flyt de to pizzabunde over på hver sit stykke bagepapir.


Fyld og samling

  1. Tænd for ovnen på absolut max temperatur i god tid, så ovnen er så varm som muligt. Sæt to bageplader/bradepander ind i den.
  2. Mozzarellaosten drænes for vand og smuldres. Blåskimmelosten og fetaosten skæres i små tern og blandes sammen. Soltørrede tomater dryppes af på køkkenrulle og skæres i tynde strimler.
  3. Fordel mozzarella, feta og blåskimmelost på bunden. Fordel pekannødder og soltørrede tomater over osten. Dryp akaciehonning ovenpå fyldet. Læg tynde skiver af seranoskinke på toppen.
  4. Tag bagepladerne ud af ovnen, og træk bagepapiret med pizzaen over på hver brændende varme bageplade. (Pas på du ikke brænder dig). Sæt straks pizzaen i ovnen, og bag den ved max varme ca. 10 min, til kanterne er brune og sprøde.
  5. Skær pærerne i tynde skiver, og læg dem ovenpå pizzaerne, når disse er kommet ud af ovnen. Pynt til sidst med friske basilikumblade. Server.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 4)