De bagte tomater er fine at se på, og så har de en fantastisk smag. (Foto: Lærke Lie Pedersen ©DR)

Hvidløgsbagte tomater

En nem og lækker måde at tilberede små tomater på er ved at bage dem i ovnen. Her er de bagt med en marinade af olie, hvidløg, balsamico og sukker, hvilket giver de bagte tomater en sød og kraftfuld smag. Brug dem i salater, til tærte og æggekage eller som tilbehør til kød eller fisk.

Det tager fem minutter at blande marinaden, og herefter skal tomaterne passe sig selv i ovnen i en time.

Tilberedningstid: 1 time, 5 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 400 g cherry- eller cocktailtomater
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. balsamico
  • 2 spsk. rørsukker
  • 1/2 dl olivenolie
  • Lidt salt og peber
  • Et par kviste frisk timian

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 150 grader.
  2. Pres eller hak hvidløget, og bland det sammen med balsamico, rørsukker, olivenolie og salt og peber.
  3. Læg cherrytomaterne i et ovnfast fad, hæld marinaden over, og læg et par kviste timian ovenpå. 
  4. Sæt fadet i ovnen, og bag tomaterne ved 150°C i en time.