Hvidløgsbagte tomater
En nem og lækker måde at tilberede små tomater på er ved at bage dem i ovnen. Her er de bagt med en marinade af olie, hvidløg, balsamico og sukker, hvilket giver de bagte tomater en sød og kraftfuld smag. Brug dem i salater, til tærte og æggekage eller som tilbehør til kød eller fisk.
Det tager fem minutter at blande marinaden, og herefter skal tomaterne passe sig selv i ovnen i en time.
Tilberedningstid:
1 time, 5 min.
Antal portioner:
2 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 400 g cherry- eller cocktailtomater
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. balsamico
- 2 spsk. rørsukker
- 1/2 dl olivenolie
- Lidt salt og peber
- Et par kviste frisk timian
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 150 grader.
- Pres eller hak hvidløget, og bland det sammen med balsamico, rørsukker, olivenolie og salt og peber.
- Læg cherrytomaterne i et ovnfast fad, hæld marinaden over, og læg et par kviste timian ovenpå.
- Sæt fadet i ovnen, og bag tomaterne ved 150°C i en time.