Mørbrad er altid lækkert kød - her serveret på stegte grøntsager. (©DR)

Hvidløgskrydret kobmørbrad med stegt kål

I ottende sæson af Nak & Æd var Jørgen og Nikolaj i Cameroun, Afrika, hvor de bl.a. skød en kob, som er af antiloperacen. Af mørbraden lavede Nikolaj denne ret hvor den stikkes med hvidløg og serveres med stegt kål, græskar og tomater. Hvis du har svært ved at fange en antilope, kan andet vildt kød selvfølgelig bruges!

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 600 g kobmørbrad
  • 20-25 fed hvidløg
  • 2 spsk. olie
  • 200 g græskar
  • 1/2 spidskål
  • 2-3 tomater
  • frisk persille

Fremgangsmåde

  1. Snit 20-25 huller i mørbraden og stop så hvidløgsfedene heri. Krydr med salt og peber. Kom olie og smør i en sautepande og brun kødet i denne. 
  2. Skær græskar i grove stykker og læg ved i panden. Del kålen i grove stykker, kom ved, og lad det hele stege sammen ved  moderat varme. Krydr med salt og peber. 
  3. Drys halve tomater ud over sammen med grofthakket persille. Løft kødet op og lad det trække nogle minutter. Skær i skiver og anret i et fad med kål og græskar.