Gem dine hvidløgsskræller og lav en lækker olie. (Foto: David Michael Jensen ©David Michael Jensen)

Hvidløgsolie

Lav en frisk og lækker hvidløgsolie af bare to ingredienser, og den ene er noget, vi alle har, nemlig hvidløgsskræller. I stedet for at smide hvidløgsskræller og -ender ud, kan du bruge dem til en lækker og smagfuld olie, som kan bruges i din daglige madlavning. Denne opskrift giver 1/2 liter hvidløgsolie. Opskriften er fra bogen ’Skræl er ikke skrald’ af Michael Folman Jensen og er udgivet på Muusmann' forlag.

Tilberedningstid: 5 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 5 dl rapsolie
  • Hvidløgsskræller og afskårne ender i en mængde, der passer til olien

Fremgangsmåde

  1. Hvidløgsskrællerne kommes i et glas med låg og dækkes med olien.
  2. Glasset skal stå i ca. 1 måned på køl, til olien har trukket al smagen ud af skrællerne.
  3. Sigt nu skrællerne fra, men smid dem ikke ud – de kan bruges i en suppe eller i en sauce.
  4. Nu har du en dejlig olie med hvidløgssmag til din daglige madlavning, til din salat, eller hvad du ellers har lyst til at bruge den til.