Hvidvinsdampede blåmuslinger
Hvidvinsdampede blåmuslinger er en enkelt ret, som sparker benene væk under de fleste. Nem og enkel og samtidig delikat og festlig. I DR-programmet 'Rigtige mænd - det nye hold' giver Julle sig i kast med denne opskrift på hvidvinsdampede blåmuslinger. Opskriften er fra bogen 'Rigtige Mænd - det nye hold' og er udgivet på Lindhardt og Ringhof Forlag A/S.
Tilberedningstid:
25 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 2 kg blåmuslinger
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 3 spsk. olivenolie
- 5 kviste frisk timian
- 2 dl tør hvidvin
- Lidt salt
- Lidt peber
- 1 bundt persille
- 2 1/2 dl piskefløde
Fremgangsmåde
- Rens blåmuslingerne grundigt i koldt vand, og skær ’skægget’ af. Sorter de åbne muslinger fra. Dem skal du ikke bruge.
- Hak rødløg og hvidløg fint. Varm olien op i en gryde og svits løg, hvidløg og de friske timiankviste i et par minutter.
- Hæld hvidvin i og varm op. Kom blåmuslingerne i gryden.
- Lad dem dampe under låg i ca. 5 min. Ryst gryden et par gange. Smag til med salt og peber. Denne gang skal du sortere de lukkede muslinger fra og kassere dem.
- Si de færdige muslinger fra og hæld muslingefonden tilbage i gryden. Tilsæt piskefløde og kog eventuelt fonden lidt ind, hvis saucen skal være mere cremet.
- Kom de færdige blåmuslinger i en stor skål, hæld saucen over og drys med friskhakket persille.