Ibbers chokoladekage
Iben bagte i femte program af Den store Bagedyst 2016 denne overdådige chokoladekage med kaffecreme. Kagen var favorit-udfordringen, hvor deltagerne skulle lave en kage under temaet 'chokolade med chokolade på'.
Tilberedningstid:
2 timer, 30 min.
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Chokoladebunde
- 3 stk. æg
- 40 g kakao
- 150 g smør
- 180 g sukker
- 100 g hvedemel
- 1 knivspids salt
- 1,5 stang vanilje
- 1 dl vand
Kaffecreme
- 130 g chokolade
- 115 g smør
- 2-3 tsk. Nescafe
- 120 g sukker
- 1 stang vanilje
- 3 stk. past. æggeblommer
- 4 stk. past. æggehvider
- 4-5 blade huslas
- 1,5 dl fløde
Pynt
- ca. 1 dl kakao
- 300 g mørk chokolade
- friske jordbær
- lidt usaltede pistacienødder
Fremgangsmåde
- Chokoladebunde:
Vand og smør smeltes sammen. Æg, sukker og vanilje piskes sammen til en æggesnaps. Bland mel, bagepulver, kakao og salt og sigt det i æggesnapsen. Pisk vandsmøret let og vend det i dejen, og lad den hvile i ca. 10-15 min. - Smør en springform og hæld dejen heri. Bag bunden midt i ovnen i ca. 25 min på 185 grader.
- Kaffecremen:
Hak og smelt chokoladen over vandbad, og tilsæt det bløde smør sammen med 60 g sukker og nescafe. Når det hele er smeltet godt sammen, tilsættes 3 æggeblommer under piskning. - Pisk hviderne stive og tilsæt imens 60 g sukker til konsistensen bliver rigtig lækker, cremet og flødebolleagtig. Kom ca. ¼ af hviderne over i den lune chokolademousse. rør sammen, og tilsæt derefter resten af moussen. Pisk fløden til let skum og vend rundt i massen.
- Den afkølede chokoladebund sættes i en bagering med kageplast, og chokolademoussen hældes over. Kagen sættes på køl, hvis det er til dagen efter - åå frys hvis den skal bruges samme dag.
- Anretning:
Når kagen har sat sig, drysses der med usødet kakao på kagen FØR du tager kageplasten af. - Pynt med jordbær dyppet i tempereret chokolade ( 32,5 grader ), samt en chokoladesnirkel med hakket pistacie. Server!