Hvis det med bolde ikke lige er noget for dig, kan du nemt lege med andre former og farver på fondanten, så kagen får lige det udtryk, du gerne vil have frem. (©DR)

Banankage med smørcreme og bolde af fondant

Kender du en, der elsker fodbold, basketbold og tennis - og kageklassikeren banankage? Så vil vedkommende nok også elske at få serveret en kage som denne.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Banankage

  • 3 æg
  • 170 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 g smeltet, afkølet smør
  • 1 banan
  • En stor håndfuld chokoladeknapper

Pynt

  • Smørcreme efter eget valg
  • Fondant som skal formes som bolde

Fremgangsmåde

Banankagen

  1. Pisk æg, sukker og vanilje sammen.
  2. Bland hvedemel og bagepulver sammen og kom det i æggemassen.
  3. Vend smør i blandingen.
  4. Kom bananen og chokoladeknapperne i blandingen.
  5. Kom blandingen i en springform og bag den ved 175 grader.

Pynt

  1. Pynt kagen med en smørcreme efter eget valg og fondantbolde (fodbolde, basketbolde og tennisbolde formet af fondant).