En gryderet er altid dejlig mad. Her lavet på impala-antilope fra Zambia. (©DR)

Impalagryde med amarula og nye løg

I Zambia skød Jørgen og Nikolaj en impala-antilope i programmet Nak & Æd. Kok Nikolaj Kirk lavede denne lækre gryderet med løg, gulerødder og amarulafrugter. Vil du lave opskriften derhjemme, kan andet vildt kød selvfølgelig benyttes.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 800 g impalakød i tern
    (bov, kølle eller bryst)
  • 12 små, nye løg
  • 6-8 amarulafrugter
  • 1 helt hvidlød
  • 4 gulerødder
  • lidt olivenolie og smør
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Kom lidt olivenolie og smør på en pande, og brun kødet heri. Krydr med salt og peber og kom det derefter i en gryde. Dæk med koldt vand, og lad det simre i ca. en time. 
  2. Pil alle de små løg og steg disse på panden - de skal brune stille og roligt. 
  3. Vask amarulafrugterne og kom ved sammen med løgene, og det hele hvidløg. Tilsæt det hele til gryden uden at fedtstoffet kommer med. Lad det koge yderligere 20 minutter under låg. 
  4. Fjern låget og løft amarolafrugterne op (de har nu givet deres smag til sovsen). 
  5. Skræl gulerødderne, skær i skiver og kom i gryden. Lad det hele simre, indtil kødet er mørt og sovsen er god i konsistensen. Server.