Impalagryde med amarula og nye løg
I Zambia skød Jørgen og Nikolaj en impala-antilope i programmet Nak & Æd. Kok Nikolaj Kirk lavede denne lækre gryderet med løg, gulerødder og amarulafrugter. Vil du lave opskriften derhjemme, kan andet vildt kød selvfølgelig benyttes.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
-
800 g
impalakød i tern
(bov, kølle eller bryst)
- 12 små, nye løg
- 6-8 amarulafrugter
- 1 helt hvidlød
- 4 gulerødder
- lidt olivenolie og smør
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Kom lidt olivenolie og smør på en pande, og brun kødet heri. Krydr med salt og peber og kom det derefter i en gryde. Dæk med koldt vand, og lad det simre i ca. en time.
- Pil alle de små løg og steg disse på panden - de skal brune stille og roligt.
- Vask amarulafrugterne og kom ved sammen med løgene, og det hele hvidløg. Tilsæt det hele til gryden uden at fedtstoffet kommer med. Lad det koge yderligere 20 minutter under låg.
- Fjern låget og løft amarolafrugterne op (de har nu givet deres smag til sovsen).
- Skræl gulerødderne, skær i skiver og kom i gryden. Lad det hele simre, indtil kødet er mørt og sovsen er god i konsistensen. Server.