Indbagt camembert er en fyldig og smagfyld ret. Server som mellemret eller en salt dessert. (©DR)

Indbagt camembert med brøndkarseflan

Hans Kongelige Højhed Prins Henrik inviterede i 2014 eksklusivt indenfor i slotskøkkenet på Fredensborg Slot, hvor han sammen med køkkenchef Jesper Vollmer planlagde og tilberedte regentparrets aftensmad. Her får du opskriften på en delikat mellemret af butterdejsindbagt camembert serveret med en flan krydret med frisk brøndkarse.

Tilberedningstid: 1 time, 15 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Indbagt Camembert

  • 1 lille camembert
  • butterdej, optøet
  • grov sennep
  • stødt spidskommen
  • 1 æggeblomme

Brønkarseflan

  • 2 håndfulde brøndkarse
  • 3 dl piskefløde
  • 3 stk. æg
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Udstik 2 runde plader i butterdejen, hvor den ene er større end den anden. Den mindste skal være ca. 3 cm. større i diameter end osten. 
  2. Læg osten på denne, og læg et tyndt lag sennep på osten. Drys med spidskommen og smør kanten af dejen hele vejen rundt med æggeblomme. 
  3. Kom den større plade ovenpå, og sørg for at den sidder tæt hele vejen rundt. Smør toppen med æggeblomme og bag ved 190 grader i ca. 20-25 min. 
  4. Blanchér brøndkarsen i saltet kogende vand, og blend den med fløden til en grøn masse. Pisk den sammen med de 3 æg og smag til med salt og peber. 
  5. Bag massen i en passende form i ovnen ved 100 grade,r til den har fået en fast konsistens. Ca. 20-30 min. afhængigt af formen. 
  6. Servér sammen med den bagte ost og pynt med frisk brøndkarse.