Lækre butterdejssnacks med en smag af Asien. (©DR)

Indbagt Pad Krapow

I 6. sæson af 'Den store bagedyst' skulle deltagerne lave snacks i butterdej. Andrea lavede disse lækre snacks, som består af den thailandske ret, Pad Krapow, som er indbagt i butterdej. Butterdejssnacksne smager altså af Thailand og indeholder friske ingredienser som chili, lime og thai-basilikum og lækker kylling.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Butterdej

  • 500 g hvedemel (højt proteinindhold)
  • 80 g smør
  • 2 tsk. citronsaft
  • 2 dl vand
  • 2 knivspids salt
  • 400 g smør (mellem lagene)
  • Ca. 50 g ekstra mel til udrulning

Pad Krapow

  • 3-4 spsk. olie
  • 3 stk. thai bird chili
  • 5 fed hvidløg
  • 3 skalotteløg
  • 500 g kyllingeinderfilet
  • 2 tsk. sukker
  • 2 tsk. soya sauce
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1 lime (saften)
  • 0,75 dl hønsebouillon
  • 1 stort bundt thai basilikum

Til pensling

  • 1 æg

Fremgangsmåde

Butterdej

  1. Hak eller skær 80 g smør i små stykker og bland det med mel og salt. Hæld smør, mel og salt ud på køkkenbordet og hak det igennem mange gange med en dejskraber, så delene bliver godt blandet.
  2. Tilsæt citronsaft og derefter vandet lidt ad gangen, mens du fortsætter med at blande dejen med dejskraberen. Når al vandet er blandet ind i dejen, formes dejen til en kugle og lægges i en frysepose. Læg dejen i et køleskab i 15 minutter.
  3. Læg 400 g koldt smør på køkkenbordet og bank det fladt til ca. 1 cm tykkelse. Fold det sammen igen til samme størrelse som før og gentag denne proces indtil smørret er blevet blødt. Det skal have samme konsistens som dejen.
  4. Efter 15 minutter på køl tages dejen ud. Drys mel på køkkenbordet og tryk dejen ud til dobbelt størrelse af smørret. Læg smørret ovenpå dejen og fold dejkanterne ind over smørret, så smørret bliver pakket helt ind.
  5. Nu skal butterdejen rulles ud. Sørg hele tiden for, at der er rigeligt med mel på bordet og for at flytte dejen ofte under udrulningen, så dejen ikke klistrer fast på køkkenbordet. Med en kagerulle rulles dejen ud til en rektangel på ca. 40 x 60 cm. Rul forsigtigt, undgå at trykke hårdt, men lad kagerullen gøre arbejdet. Fold derefter den ene side af dejen 2/3 ind over midten og dernæst den anden side 1/3 ind over midten. Nu er dejen foldet én gang og ligger i tre lag.
  6. Gentag den samme proces mindst to gange mere, og du har 27 lag i din butterdej. Læg dejen over på et stykke husholdningsfilm, pak dejen ind og læg den i køleskabet i 20 minutter.
  7. Nu er dejen klar til at blive rullet ud til en tykkelse på ca. 0,5 cm. Husk mel på køkkenbordet! 


Pad Krapow

  1. Mens butterdejen ligger i køleskabet laves fyldet (Pad Krapow) Skær chili og skalotteløg i skiver. Mas hvert hvidløgsfed fladt med den flade side af en køkkenkniv og hak hvidløget fint.
  2. Sæt en wok eller en stor gryde på komfuret ved max varme i få minutter til gryden er rigtig varm. Tilsæt olie og dernæst løg, hvidløg og chili. Vend blandingen rundt til løgene er bløde og har fået lidt farve. Tilsæt hakket kylling og vend det rundt, så det blandes godt med løg, hvidløg og chili.
  3. Når kyllingen har fået en brun farve (tager ganske få minutter), tilsættes sukker, soya sauce, fiskesauce og limesaft.
  4. Tilsæt hønseboullion og lad retten koge i ca. 1 minut, indtil væden er kogt fra. Tilsæt nu bladene fra et stort bundt thai basilikum og rør retten sammen. Gryden tages af varmen og hældes i en skål, indtil den skal fordeles i butterdejen. 


Samling

  1. Når butterdejen har hvilet i køleskabet, rulles den ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 0,5 cm. Brug en underkop eller en lille skål med en diameter på 15-18 cm som skabelon og tryk den forsigtigt ned i dejen, så der kommer et synligt mærke. Med en pizzarulle skæres cirkler ud efter mærket fra skålen. Der skal kunne være ca. 12 cirkler på dejfladen.
  2. Læg en stor spiseskefuld fyld på den ene halvdel af alle cirklerne. Fold den anden side ned, så der opstår en halvcirkel. Tryk halvcirklens sammenføjede sider sammen med spidsen af en gaffel. Læg halvcirklerne på en bageplade med bagepapir.
  3. Med en skarp kniv skæres tre snit i toppen af hver halvcirkel, så væden kan fordampe under bagningen. Pensl med sammenpisket æg og bag dine butterdejssnacks i ca. 25 minutter ved 200 grader. Afkøl straks på en bagerist.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 6)