Har du krop for noget at varme krop og sjæl på i de kolde vintertider? Så forkæl dig selv med en hjemmelavet chai-te. (©DR)

Indisk chai

Lav din egen krydrede chai te! Chaien smages til med rørsukker og serveres dampende varm.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 l mælk
  • 2 spsk. sort te
  • 3 stænger hel kanel
  • 8 stk. kardemommekapsler
  • 8 stk. hele allehånde
  • 8 stk. hele nelliker
  • 8 stk. sorte peberkorn
  • 1 smule rørsukker

Fremgangsmåde

  1. Mælken koges op med alle krydderierne og fjernes fra det varme blus. Herefter trækker den lidt, til smagen fra te og krydderier er tilpas kraftig. Derefter koges den op igen.

  2. Krydderier og te sies fra og chaien smages til med rørsukker og serveres rygende varm.