Lav en skøn indisk curry som denne og lad duften sprede sig i køkkenet. (©DR)

Indisk kylling med karry og cashewnødder

Indisk kyllingeret med en knasende og cremet smag af cashewnødder. Der skal bruges mange ingredienser, til gengæld er retten nem at tilberede og så smager den fantastisk. Det er en relativ tung ret, som egner sig til større familiesammenkomster, så lav bare en stor portion.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kylling i karry

  • 1 kg kyllingbrystfileter
  • 2 1/5 spsk. olie
  • 200 g løg, finthakket
  • 1 porre
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt chili
  • 1 tsk. stødt gurkemeje
  • 1 tsk. stødt stjerneanis
  • 1 tsk. salt
  • 2 laurbærblade
  • 2 sorte kardemommekapsler, frøene herfra
  • 4 dl vand

Cashewpasta

  • 150 g usaltede cashewnødder
  • 2 store tørrede chilier
  • 1 tsk. garam masala
  • 1 tsk. spidskommenfrø
  • 3 tsk. frisk ingefær
  • 1 dl vand
  • 1 tsk. olie
  • salt efter smag

Tilbehør

  • 4 dl basmatiris
  • 6 mellemstore gulerødder
  • 1 broccolihoved
  • 1 porre
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt gurkemeje
  • 1 tsk. stødt koriander
  • olie til stegning
  • frisk koriander til servering

Fremgangsmåde

Cashewpasta

  1. Blend cashewnødder, chilier, garam masala, spidskommenfrø, ingefær, hvidløg og salt sammen med vand og olie.

Kylling i karry og tilbehør

  1. Skær kyllingen stykker af 2x2 cm. Vend kyllingen i blandingen og sæt den i køleskabet natten over eller mens resten af retten tilberedes.
  2. Blød risene op i kold vand i ca. 40 minutter.
  3. Varm olien op på en pande ved middel varme. Karamelliser løgene olien i 20-25 minutter til de bliver lysebrune.
  4. Tilsæt koriander, spidskommen, chili, salt og gurkemeje, og rør rundt i 2 minutter, stadig ved middel varme. Tilsæt herefter kardemommefrø og laurbærblade, og rør rundt i 1 minut.
  5. Tilsæt den marinerede kylling, og rør rundt i ca. 10 minutter til eller kyllingestykkerne er brunet. Hæld vand ved, og lad retten simre under låg i 45 minutter ved svag varme.
  6. Dræn risene og kog dem i saltet vand.
  7. Snit broccoli, porre og gulerødder grove stykker og steg dem i olie på panden. Tilsæt krydderierne og lad retten simre i yderligere 10 minutter.
  8. Server retten i tre fade pyntet med frisk koriander og cashewnødder.