Sprøde småkager med masser af krydderier. Foto: DR (©DR)

Ingefærsmåkager

Prøv disse lækre og sprøde småkager, der smager dejligt og krydret af ingefær. Merete Hess bagte småkagerne i Den store Bagedyst 2012. Ingefærsmåkagerne er perfekte til juletiden.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 20 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Småkagedej

  • 250 g mel
  • 2 tsk. ingefær
  • 1 tsk. kanel
  • 0,5 tsk. nelliker
  • 0,5 tsk. natron
  • 105 g margarine
  • 250 g sukker
  • 10 g gær
  • 1 spsk. fløde
  • 1 stk. æg

Fremgangsmåde

  1. Gæren røres ud i fløde og æg. 
  2.  Alle øvrige ingredienser smuldres og røres sammen i en anden skål. 
  3. Fløde-ægge-blandingen æltes i. 
  4. Dejen rulles i stænger og skæres ud i stykker i valnøddestørrelse. Herefter trilles stykkerne til kugler, som trykkes flade og komme på bageplader.
  5. Småkagerne bages i 10 minutter ved 175 grader. 
  6. De færdige kager pyntes evt. med tyndes strejf af chokolade (evt. hvid chokolade).

Opskriften findes i samlingen

Opskrifter fra 'Den store bagedyst 2012'

Flere opskrifter fra samlinger

Stefan Rodbjerg JacobsenBrownies med lime 1 time
Merete HessKnasende kanelsnegle 1 time
Stefan Rodbjerg JacobsenCitron- og birkescupcakes 2 timer
ana Frolov ChristensenBanancupcakes 2 timer
Kristian JustesenBedstemor med slag i-cupcakes 2 timer
Ditte MolinGulerodscupcakes 2 timer
Ditte MolinChokoladecupcakes uden mel 2 timer
Nana Frolov ChristensenDeath by chocolate 2 timer, 30 min.