Ingefærsmåkager
Prøv disse lækre og sprøde småkager, der smager dejligt og krydret af ingefær. Merete Hess bagte småkagerne i Den store Bagedyst 2012. Ingefærsmåkagerne er perfekte til juletiden.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
20 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
Småkagedej
- 250 g mel
- 2 tsk. ingefær
- 1 tsk. kanel
- 0,5 tsk. nelliker
- 0,5 tsk. natron
- 105 g margarine
- 250 g sukker
- 10 g gær
- 1 spsk. fløde
- 1 stk. æg
Fremgangsmåde
- Gæren røres ud i fløde og æg.
- Alle øvrige ingredienser smuldres og røres sammen i en anden skål.
- Fløde-ægge-blandingen æltes i.
- Dejen rulles i stænger og skæres ud i stykker i valnøddestørrelse. Herefter trilles stykkerne til kugler, som trykkes flade og komme på bageplader.
- Småkagerne bages i 10 minutter ved 175 grader.
- De færdige kager pyntes evt. med tyndes strejf af chokolade (evt. hvid chokolade).