Ingefærsmåkagerne ligner de fineste snebolde og er perfekte til julehyggen. (Foto: Maria Warnke Nørregaard ©Lorang&Co)

Ingefærsmåkager med flormelis

Lækre krydrede og lidt seje ingefærsmåkager, der trilles i flormelis og bliver til de fineste og julede sneboldskager til julehyggen. Vær opmærksom på, at du køber ingefær i sukkerlage og ikke den syrlige slags (gari), som man bruger til sushi.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 100 g blødt smør
  • 1 dl sukker
  • 1 dl farin
  • 1 stort æg
  • 50 g syltede ingefær, hakket
    (kan udelades)
  • 3 dl hvedemel
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • flormelis til at rulle i

Fremgangsmåde

  1. Pisk smør, sukker og farin sammen. Rør æg i og tilsæt hakket, syltet ingefær.
  2. Bland mel, stødt ingefær, stødt kanel, bagepulver og salt sammen. Vend melblandingen i sukkermassen. Sørg for at det hele er blandet ordenligt. 
  3. Tril dejen til ca. 25 kugler og læg dem på bagepapir på 2 bageplader. Bag småkagerne ved 175 grader (varmluft) i 10-12 minutter.  
  4. Vend de varme kager med flormelis og afkøl dem helt på rist. 

  • Tip: Kagerne kan holde sig i 3-4 dage, når de er rullede i flormelis. Vælger du ikke at rulle dem i flormelis, kan du trykke dem let flade inden bagningen. Så holder de sig sprøde/seje i ca. 1 uge.