Få varmen med denne lækre suppe med ingefær og kylling. (©DR)

Ingefærsuppe med risnudler

I Madmagasinet så Tina og Adam nærmere på den knudrede og stærke rod, ingefær, der er kendt for sin gode smag og gavnlige egenskaber. Adam tryllede i køkkenet og lavede bl.a. denne krydrede og velsmagende ingefærsuppe med kylling, masser af friske urter og risnudler.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 6 pers.

Ingredienser

Ingefærsuppe

  • 1 hel kylling
  • 2-3 stængler bladselleri
  • 1 porre
  • ½ spsk. hel sort peber
  • 1 spsk. hele korianderfrø
  • ½ spansk chili, uden frø og kerner
  • ca. 40 g ingefær
  • 4-5 spsk. fishsauce
  • 2-3 stængler citrongræs
  • 1 stor gulerod
  • 1 spsk. salt
  • 1 helt hvidløg
  • limesaft efter smag

Servering

  • 600 g risnudler
  • 150 g friske shiitakesvampe
  • 5-6 store blade grønkål
  • 2-3 spsk. sesamolie
  • 2 forårsløg
  • frisk koriander
  • 1 stor gulerod
  • 1 bundt purløg
  • 2 fed hvidløg

Fremgangsmåde

Ingefærsuppe

  1. En hel kylling sættes over i koldt vand i en suppegryde med vand til kyllingen er lidt mere end dækket. Kog op skum af.
  2. Hak grøntsagerne groft og tilsæt til suppen sammen med krydderierne. Lad suppen simre i 1,5-2 timer til kyllingen er mør.
  3. Tag kyllingen op og lad den køle af. Si grøntsagerne i suppen fra, og skru op for varmen og lad suppen koge ind til ca 2/3.
  4. Smag suppen til med fishsauce, limesaft og ingefærsaft efter behov.

Fyld til suppen

  1. Pluk kødet af kyllingen.
  2. Snit shiitakesvampe, grønkål, blegselleri, gulerødder og koriander. Finsnit også gerne stilkene fra koriander, da de har en dejlig kraftig smag.
  3. Brun shiitakesvampene i sesamolie på en brandvarm pande, og resten af de snittede grøntsager i en smule fishsauce. Vend rundt i ca. 20 sekunder.
  4. Kog risnudlerne efter anvisningerne på pakken.
  5. Kom de kogte varme nudler i en suppetallerken, fordel lidt kyllingekød og de stegte grøntsager over og hæld så suppen over.
  6. Drys med frisk koriander og eventuelt purløg. Server straks.