Ingefærsuppe med risnudler
I Madmagasinet så Tina og Adam nærmere på den knudrede og stærke rod, ingefær, der er kendt for sin gode smag og gavnlige egenskaber. Adam tryllede i køkkenet og lavede bl.a. denne krydrede og velsmagende ingefærsuppe med kylling, masser af friske urter og risnudler.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
6 pers.
Kok og program
Ingredienser
Ingefærsuppe
- 1 hel kylling
- 2-3 stængler bladselleri
- 1 porre
- ½ spsk. hel sort peber
- 1 spsk. hele korianderfrø
- ½ spansk chili, uden frø og kerner
- ca. 40 g ingefær
- 4-5 spsk. fishsauce
- 2-3 stængler citrongræs
- 1 stor gulerod
- 1 spsk. salt
- 1 helt hvidløg
- limesaft efter smag
Servering
- 600 g risnudler
- 150 g friske shiitakesvampe
- 5-6 store blade grønkål
- 2-3 spsk. sesamolie
- 2 forårsløg
- frisk koriander
- 1 stor gulerod
- 1 bundt purløg
- 2 fed hvidløg
Fremgangsmåde
Ingefærsuppe
- En hel kylling sættes over i koldt vand i en suppegryde med vand til kyllingen er lidt mere end dækket. Kog op skum af.
- Hak grøntsagerne groft og tilsæt til suppen sammen med krydderierne. Lad suppen simre i 1,5-2 timer til kyllingen er mør.
- Tag kyllingen op og lad den køle af. Si grøntsagerne i suppen fra, og skru op for varmen og lad suppen koge ind til ca 2/3.
- Smag suppen til med fishsauce, limesaft og ingefærsaft efter behov.
Fyld til suppen
- Pluk kødet af kyllingen.
- Snit shiitakesvampe, grønkål, blegselleri, gulerødder og koriander. Finsnit også gerne stilkene fra koriander, da de har en dejlig kraftig smag.
- Brun shiitakesvampene i sesamolie på en brandvarm pande, og resten af de snittede grøntsager i en smule fishsauce. Vend rundt i ca. 20 sekunder.
- Kog risnudlerne efter anvisningerne på pakken.
- Kom de kogte varme nudler i en suppetallerken, fordel lidt kyllingekød og de stegte grøntsager over og hæld så suppen over.
- Drys med frisk koriander og eventuelt purløg. Server straks.