"Ingenting" småkager med en fin marengstopping (©DR)

"Ingenting" småkager

Annemette laver disse delikate "ingenting" småkager i Den Store Bagedyst. Selvom navnet ikke tyder på, at de er meget ved, så er de med garanti et forsøg værd. Småkagerne er ret porpøse, men smager til gengæld fantastisk med en roset af marengs på toppen.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 35 pers.

Kok og program

Ingredienser

Småkagebund

  • 185 g hvedemel
  • 1 stk. æggeblomme
  • 125 g smør
  • 1 spsk. fløde

Marengs

  • 1 stk. æggehvide
  • 150 g sukker
  • 1 tsk. eddike
  • 1 spsk. finthakket mandler uden skal

Fremgangsmåde

  1. Smuldr smør med mel. Tilsæt æggeblomme og fløde. Ælt dejen hurtigt sammen. Sæt dejen på køl i ½-1 times tid. 
  2. Rul dejen ud i et tyndt lag - ca. 4 mm - og udstik små runde bunde på ca. 4-5 cm i diameter. Placer bundene på en bageplade beklædt med bagepapir. 
  3. Pisk hviderne stive med sukker og tilsæt eddike og mandler. Fyld marengsen i en sprøjtepose og sprøjt en fin roset på hver bund. 
  4. Bag kagerne på næstøverste rille i 8-10 min ved 150 grader. Marengsen må ikke blive mørk. Køler af på rist - de er ret porøse, så vær forsigtig med dem.