Iransk nytårs risret med grøntsager og hvid fisk

Lækker ret med ris og fisk samt en masse lækre krydderurter. I Iran spises denne ret ofte nytårsaften.

Risret og hvid fisk bagt sammen med dild, koriander og safran. (© DR)

Tidsmængde: 1 time, 15 min Mængde: 4 pers.

Ingredienser

HVID FISK MED TILBEHØR

  • 1 kop hakket persille

  • 1 kop hakket dild

  • 1 kop forårsløg

  • 0,5 kop hakket koriander

  • 3-4 fed hvidløg

  • 2,5 kop ris

  • 0,5 tsk. safran

Fremgangsmåde

Rens og hak grønsagerne (persille, dild, forårsløg og koriander) og kom dem i en skål, og stil dem til side.

Rens risen og tilsæt 4 kopper saltet vand og lad det stå i to timer.

Kom 6 kopper vand i en teflon-gryde og lad vandet koge i cirka 15 minutter.

Dræn riset og kom det ned i den kogende teflon-gryde. Lad det stå i cirka 15 minutter, indtil risen er hård i midten, men blød i enderne.

Brud en si til at rense riset med koldt vand.

Vask og tør teflon-gryden, så den kan komme tilbage på blusset.

Tilsæt 2-3 spiseskeer olie, 2-3 spiseskeer vand på bunden af den nyvaskede teflon-gryde.

Drys den flydende safran over riset. Safran giver nemlig retten en mere gylden og aromatisk smag og farve.

Skrald herefter et par store kartofler og skær dem i mellemtynde skiver og kom dem i bunden ovenpå olie-vand-blandingen.

Når riset begynder at dampe, tilsæt da ½ kop vand.

Skru temperaturen ned til under halvt blus, dæk riset til med låg og lad det simre i ca. 45 minutter.

For en sprød og knasende bund, lad da risen stå i yderligere 10 minutter.

Retten serveres med paneret hvid fisk, ofte torsk, men også laks.