Tidsmængde: 1 time, 15 min Mængde: 4 pers.
Ingredienser
HVID FISK MED TILBEHØR
- •
1 kop hakket persille
- •
1 kop hakket dild
- •
1 kop forårsløg
- •
0,5 kop hakket koriander
- •
3-4 fed hvidløg
- •
2,5 kop ris
- •
0,5 tsk. safran
Fremgangsmåde
Rens og hak grønsagerne (persille, dild, forårsløg og koriander) og kom dem i en skål, og stil dem til side.
Rens risen og tilsæt 4 kopper saltet vand og lad det stå i to timer.
Kom 6 kopper vand i en teflon-gryde og lad vandet koge i cirka 15 minutter.
Dræn riset og kom det ned i den kogende teflon-gryde. Lad det stå i cirka 15 minutter, indtil risen er hård i midten, men blød i enderne.
Brud en si til at rense riset med koldt vand.
Vask og tør teflon-gryden, så den kan komme tilbage på blusset.
Tilsæt 2-3 spiseskeer olie, 2-3 spiseskeer vand på bunden af den nyvaskede teflon-gryde.
Drys den flydende safran over riset. Safran giver nemlig retten en mere gylden og aromatisk smag og farve.
Skrald herefter et par store kartofler og skær dem i mellemtynde skiver og kom dem i bunden ovenpå olie-vand-blandingen.
Når riset begynder at dampe, tilsæt da ½ kop vand.
Skru temperaturen ned til under halvt blus, dæk riset til med låg og lad det simre i ca. 45 minutter.
For en sprød og knasende bund, lad da risen stå i yderligere 10 minutter.
Retten serveres med paneret hvid fisk, ofte torsk, men også laks.