(©DR)

Italiensk kartoffelsuppe

Alfredo Tesio lavede i programmet Et Øjeblik med Alfredo Tesio denne kartoffelsuppe fra den italienske region Abruzzo. I denne opskrift på en lækker kartoffelsuppe er den cremede suppe serveret med sprød selleri og broccoli vendt i hvidløg.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kartoffelsuppe

  • 500 g kartofler
  • 1 stk. løg
  • 100 g knoldselleri
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 50 g revet parmesanost
  • 1 tsk. salt
    (efter smag)
  • 1 knivspids peber
    (efter smag)

Sprød selleri

  • 200 g knoldselleri
  • 2 dl jordnøddeolie

Grøntsager

  • 200 g broccoli
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. salt
    (efter smag)
  • 1 knivspids peber

Tilbehør

  • 4 skiver brød
    (tynde skiver)

Fremgangsmåde

  1. Kartoffelsuppen:
    Skræl kartofler og selleri og skær dem i mindre stykker. Pil løget og hak det. Svits løg, kartofler og selleri kort i olivenolie og damp dem møre i grøntsagsboullion eller vand. Blend det til en fløjsagtig suppe og smag den til med ost, salt og peber.

  2. Tilsæt evt mere kogende vand eller grøntsagsboullion, så suppen får den rigtige konsistens. Hold suppen varm.

  3. Sprød selleri:
    Skær selleri i fine julienne-stykker. Varm olien op i en lille gryde og steg selleri sprøde i olie ved 180 grader og læg dem på et stykke fedtsugende papir.

  4. Grøntsager:
    Skær broccolien i mindre stykker og damp dem let møre i kogende vand. Dræn vandet fra og varm olivenolien i broccolien sammen med et knust hvidløg, så olien tager smag fra hvidløget.

  5. Anretning:
    Server suppen med et par dråber god olivenolie hen over. Kom broccolien på toppen, derefter det stegte selleri og til sidst en brødskive på hver suppe.