Lækker og smagfuld kyllingeret, der arter sig godt til at blive serveret med groft brød og ris. (Foto: Scanpix ©Scanpix)

Italiensk kylling

Lækker og smagfuld kylling med en masse fantastiske krydderier, der giver en smag af Italien. Retten er med både frisk rosmarin, soltørrede tomater og chili.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 stk. hel kylling
  • 3 spsk. olie
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 3 fed hvidløg
  • 6 dl sød hvidvin
  • 8 stk. soltørrede tomater
    (fintsnittede)
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 stk. rød chilie
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingen ud i portionsstykker.
  2. Varm olien i en stegegryde. Del de skrællede hvidløg i to og svits dem sammen med rosmarinen. Hvidløgene må ikke blive mørke!
  3. Herefter brunes kyllingen på alle sider. Hæld vinen ved og lad det koge et par minutter før tomater, flåede tomater og chili kommes i.
  4. Læg låg over og lad det småkoge i en times tid.