Kyllingen får en skøn smag i denne Italienske udgave med citron. Foto: DR (©DR)

Italiensk ovnstegt kylling med citron

Lav en dejlig, italiensk kylling fyldt med citron og krydderier. Server kyllingen til en dejlig spaghetti, sammen med skyen fra kyllingen og en god, sprød frisk salat.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 stk. kylling
    (gerne 1,5 kg)
  • 1 stk. citron
  • 1 smule salt
  • 1 smule nymalet peber
  • 1 kvist rosmarin
    (eller 0,5 spsk tørret)
  • 1 smule olivenolie
  • 1 smule smør
  • 1,5 dl hvidvin

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 175 grader. Skyl kyllingen indeni og på ydersiden. Tør den af med køkkenrulle. Vask citronen. 
  2. Krydr med salt og peber indeni kyllingen. Læg citronen ind i kyllingen. Bind kyllingen sammen med bomuldssnøre. Hak rosmarinen og bland det sammen med salt som gnides ind på ydersiden af kyllingen. 
  3. Varm en ildfast gryde op. Hæld olivenolie og lidt smør i. Smørret gør, at det ikke sprøjter så meget og giver kyllingen en fin farve. Brun kyllingen på alle sider. 
  4. Steg kyllingen færdig i ovnen. Det tager cirka halvanden time. 
  5. Fjern bomuldssnoren og pil citronen ud som smides ud. 
  6. Læg kyllingen over på et fad. 
  7. Hæld vinen over i stegegryden og kog det hurtigt sammen til en sky. Hvis kyllingen har afgivet meget fedt skal det skummes af inden vinen tilsættes. 
  8. Server kyllingen sammen med skyen, frisk båndspaghetti og en frisk salat