Spaghetti carbonara smager fantastisk - hemmeligheden bag den cremede sauce er at bruge lidt af kogevandet, som James Price beskriver herunder. (©DR)

James Prices spaghetti carbonara

James Price lavede i programmet Price inviterer den klassiske pastaret spaghetti carbonara med sprød pancetta og gode italienske oste. Carbonara er en nem og hurtig lækker italiensk ret, som hurtigt kan blive en favorit.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 250 g pancetta
    (i tern eller skiver)
  • 4 stk. æg
  • 4 stk. æggeblommer
  • 100 g revet pecorino
  • 100 g revet parmesan
  • 500 g tørret spaghetti

Fremgangsmåde

  1. Steg panchettaen sprød på panden, tag den op og sæt den til side, men gem fedtet i panden.
  2. Pisk æg og æggeblommer sammen med de to slags revet ost, og kværn godt med peber i.
  3. Kog pastaen i rigeligt saltet vand. Når den er al dente hældes vandet fra, lad lidt vand - ca. 1/2 dl - være tilbage og bland det med i saucen.
  4. Vend det afsmeltede fedt samt panchetta i pastaen, kom hurtigt æggene ved, og bland som en gal. Server øjeblikkelig med lidt ekstra revet parmesan og friskkværnet peber over. 


Opskriften findes i samlingen

Skønne og nemme pastaretter