Spaghetti carbonara smager fantastisk - hemmeligheden bag den cremede sauce er at bruge lidt af kogevandet, som James Price beskriver herunder. (©Getty Images)

James Prices spaghetti carbonara

James Price lavede i programmet Price inviterer den klassiske pastaret spaghetti carbonara med sprød pancetta og gode italienske oste. Carbonara er en nem og delikat, italiensk ret, det hurtigt kan gå hen og blive en favorit.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 250 g pancetta
    (i tern eller skiver)
  • 4 æg + 4 æggeblommer
  • 100 g revet pecorino
  • 100 g revet parmesan
  • 500 g tørret spaghetti
  • salt og masser af friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Steg panchettaen sprød på panden, tag den op og sæt den til side, men gem fedtet i panden. 

Pisk æg og æggeblommer sammen med de to slags revet ost, og kværn godt med peber i.  

Kog pastaen i rigeligt saltet vand. Når den er al dente hældes vandet fra, lad lidt vand - ca. 2 dl - være tilbage.  

Vend pastaen med det afsmeltede fedt på panden, kom hurtigt æggene ved, og bland som en gal. Spæd med lidt af kogevandet til saucen bliver cremet. Server øjeblikkelig med lidt ekstra revet parmesan og friskkværnet peber over.  

Opskriften findes i samlingen

Skønne og nemme pastaretter