Fødselsdagskage inspireret af Jan Magnussen og saftig gulerodskage indeni (©DR)

Jan Magnussen-fødselsdagskage

En superflot kage, som er perfekt til en børnefødselsdag. Under racerbilerne gemmer der sig en lækker gulerodskage med flødeostcreme.

Tilberedningstid: 4 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kagen

  • 1 stang vaniljekorn
  • 6 stk. æg
  • 400 g rørsukker
  • 4 dl rapsolie
  • 2 dåser ananas
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. nelliker
  • 1 tsk. stødt muskat
  • 2 spsk. kanel
  • 2 tsk. natron
  • 3 tsk. bagepulver
  • 500 g hvedemel
  • 500 g revet gulerod

Flødeostcreme

  • 500 g mascarpone
  • 100 g blødt smør
  • 140 g flormelis
  • 4 tsk. saft fra citron
  • 1 stk. citronskal

Smørcreme

  • 660 g flormelis
  • 1 dl past. æggehvide
  • 250 g blødt smør
  • 1 tsk. citronaroma

Fondantovertræk

  • 54 stk. skumfiduser
  • 1,5 kg flormelis
  • 7,5 spsk. citronsaft
  • 3,75 spsk. rapsolie
  • 1 smule grøn og blå pastafarve

Figurerer af fondant

  • 36 stk. skumfiduser
  • 1 kg flormelis
  • 5 spsk. citronsaft
  • 2,5 spsk. rapsolie
  • 6 stk. pastafarve
    (Sort, rød, blå, grøn, orange, gul)

Fremgangsmåde

Lav kagen:

  1. Tænd oven på 190 grader.

  2. Tag kornene ud af vaniljestangen og bland det med lidt sukker.

  3. Pisk æg, olie, sukker, vanilje og brun farin sammen.

  4. Skær og hak ananassen i små stykker.

  5. Pres lidt af saften ud af den hakkede ananas og vend ananassen i æggeblandingen.

  6. Bland mel, bagepulver, natron, salt, muskat, stødt nellike, kanel og sigt det ned i blandingen. 

  7. Tilsæt til sidst de revne gulerødder.

  8. Fordel dejen i en smurt springform str. 24 cm og 12 cm. 

  9. Den store kage bages i ca. 45 minutter, den mindre i ca. 20 minutter. 

Lav flødeostcreme:

  1. Pisk mascarpone med smør, citronskal, citronsaft og flormelis til en ens masse.

  2. Sæt cremen på køl. 

Lav fondant:

  1. Smelt skumfiduserne over et vandbad.

  2. Tilsæt olie og citronsaft.

  3. Hæld massen i en røremaskine og tilsæt flormelissen lidt ad gangen.

  4. Tag massen op på et bord drysset med flormelis og ælt massen godt sammen. Massen skal have konsistens som tyggegummi.

  5. Tilsæt mere flormelis hvis massen er for klistret. 

Lav smørcreme:

  1. Pisk smør, flormelis, æggehvide og appelsin- eller citronaroma sammen til en ens masse.

  2. Massen er nu klar til at blive smurt på kagen. 

  3. Form figurer af fondant – fx biler, kegler, vej, græs, sort/hvide tern eller navnet på fødselaren. 

Sådan opbygger du kagen:

  1. Flæk kagen på langs i 3 lige tykke stykker.

  2. Læg kagen sammen med mascarponecremen og sæt kagen på køl i 20 minutter.

  3. Smør kagen med et tyndt lag af smørcremen. Stil kagen på køl igen.

  4. Smør derefter kagen op igen med et nyt lag smørcreme. 

  5. Rul den grønne fondant tyndt ud i ca. 2-3 mm tykkelse og overtræk kagen.

  6. Pynt kagen med figurer af fondant.