(Foto: Jacob Snedevig ©DR)

Japansk omelet (Tamagoyaki)

En lækker omelet fra det japanske køkken.

Tilberedningstid: Antal portioner: 0 pers.

Ingredienser

  • 8 æg
  • 30 g sukker
  • 3 g salt
  • 1 spsk. mirin
  • 1 spsk. sake
  • 180 ml bonito dashi
  • Endvidere neutral olie

Fremgangsmåde

  1. Pisk æggene sammen med de øvrige ingredienser.
  2. Hav olien parat i en lille skål. Dyp et stykke køkkenrulle i olien og smør panden grundigt ind. 
  3. Kom lidt af æggemassen på den varme pande og lad det sætte sig. (Laves i firkantet pande) Fold omeletten sammen to gange og skub den over i den modsatte side af panden. 
  4. Hæld lidt mere æggemasse i panden og gentag processen. Meningen er, at man skal ende med en rektangulær “omelet-roulade”, som derpå kan skæres ud i skiver.