En fantasifuld dessert med chokolade. (©DR)

Jasmins chokoladefabrik

En flot lille chokoladedessert, som Jasmin bagte i Den store bagedyst 2018. Desserten skal lede tænkerne hen på en fantasifuld chokoladefabrik og afspejler et univers fuld af chokolade. Desserten består af blondies, chokoladekugler og solbærmarengs.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kugle

  • 200 g hvid chokolade
  • 1 dl solbærpure
    (kogte solbær)
  • 300 g hvid chokolade til overtræk
  • pulverfarver efter ønske

Firkant - Blondie

  • 50 g smør
  • 50 g Gold chokolade
  • 1 æg
  • 44 g brun farin
  • 31 g hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • 50 g Gold chokolade, hakket
  • 1 citron, skal heraf

Solbærmarengs

  • 50 g solbærsaft
  • 150 g sukker
  • 50 g æggehvide

    Fugde

    • 150 g mørk chokolade ca. 70%
    • 133 g smør
    • 0,8 dl kaffe
    • 100 g sukker
    • æg

    Ganash

    • 200 g hvid chokolade
    • 1 dl solbærrom

    skaller

    • 300 g mørk chokolade

    Fremgangsmåde

    Kugle

    1. Blend chokoladen fint.
    2. Kog solbær op og purer.
    3. Hæld den kogende pure over chokoladen og rør rundt til du har en ensartet masse. Kom straks på frost.
    4. Når massen er stivnet, formes den til kugler og sættes på pind. Kommes derefter på frost.
    5. Temperer chokoladen. Del chokoladen op i tre dele og indfarv to af delene med de farver du ønsker. Læg farverne i lag.
    6. Tag de frosne kugler ud og dyb dem i overtrækket. Sno kuglen mens du tager den op.

    Firkant - Blondie

    1. Smelt smør og tilsæt 50 g chokolade så det smelter sammen.
    2. Bland resten med piskeris.
    3. Hæld chokolade og smørblanding i.
    4. Bag i en form ved 200 grader i ca. 15-20 min.

    Solbærmarengs

    1. Kog solbær op og tag saften fra. Kog saften op til 116 grader.
    2. Pisk æggehvider let og hæld siruppen i, mens du pisker. Pisk i 10 min. til den står flot.

    Den rundeFudge

    1. Smelt smør og tilsæt 50 g chokolade så det smelter sammen.
    2. Bland resten i med piskeris.
    3. Hæld chokolade og smørblanding i. Bag ved 170 grader i 8 min. i små runde doughnutforme.

    Ganash

    1. Varm chokoladen op til max. 35 grader.
    2. Kom solbærrom i og rør rundt.
    3. Kom i sprøjtepose og lad den sætte sig.

    Skaller - små kugler

    1. Opvarm chokoladen til max. 35 grader.
    2. Farv dine forme med ønskede farver i chokoladesmørfarver.
    3. Kom den tempererde chokolade i forme, bank den ud og stil på køl.
    4. Fyld din ganash i skallerne når de har sat sig, og saml til kugler med lidt ekstra tempereret chokolade.

    Samling

    1. Chokoladeganashen smørres ud på toppen af blondien og kagen skæres i små firkanter. Sprøjt solbærmarengs på toppen og brænd let med en gasbrænder.
    2. Tag fudgen ud af formene og placer de fyldte chokoladeskaller ovenpå.
    3. Anret blondie, fudge med skaller og chokoladekugler på pind fint og fantasifuldt. 
    4. Server.

    Opskriften findes i samlingen

    Den store bagedyst 2018 - Afsnit 5