Server for eksempel din mayonnaise som tilbehør til fritter eller brug den som spread. (©Pexels)

Jespers hjemmelavede mayonnaise

Her får du Jesper Vollmers opskrift på en hjemmelavet mayonnaise, som både er lækrere og billigere end dem, du kan købe i supermarkedet.

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 2 past. æggeblommer
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 spsk. citronsaft
  • peber efter smag
  • 3-4 dl vindruekerneolie

Fremgangsmåde

  1. Sørg for at temperaturen på æggeblommerne og olien er den samme. Den kan nemt skille, hvis blommerne er iskolde og olien er lunken.
  2. Kom blommerne op i en blender eller pisk den i en skål med hånden og et piskeris. Tilsæt alt på nær olien og pisk det godt sammen. 
  3. Kom nu olien i lidt ad gangen. Hver gang æggeblommerne har absorberet olien kommes lidt mere olie i. Bliver den alt for tyk, når al olien er i, kan du nemt justere den med ganske lidt koldt vand.
  4. Smag den godt til med salt og peber.