Sprøde jødekager med kanel hører sig den danske jul til. (Foto: Rasmus Linaa ©DR)

Jødekager

Jødekager er en af de klassiske julesmåkager, som hører julemåneden til. Denne opskrift på jødekager er nem, og småkagerne bliver fine og sprøde.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Dej

  • 250 g hvedemel
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. kanel
  • 0,5 tsk. kardemomme
  • 0,5 stk. citron
    (skal heraf)
  • 125 g farin
  • 65 g smuttede mandler
  • 185 g smør

Pensling

  • 1 stk. æg

Pynt

  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. kanel

Fremgangsmåde

  1. Mel, bagepulver og krydderier sigtes sammen og blandes med revet citronskal, sukker og hakkede mandler.
  2. Smør hakkes i, og dejen æltes sammen. Tril dejen til en tyk pølse, som stilles koldt, indtil den er fast.
  3. Forvarm ovnen til 200 grader. Skær pølsen i papirtynde skiver og læg skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. Hvis man i stedet ønsker at stikke julekagerne ud i forskellige forme, kan dejen rulles tyndt ud på et meldækket bord, hvorefter småkagerne stikkes ud.
  4. Pensl med sammenpisket æg og drys med kanelsukker. Kagerne bages midt i ovnen ved 200 grader i 6-7 minutter - hold godt øje med kagerne, for ovne varmer meget forskelligt. Køl jødekagerne godt af på en bagerist.