Prøv opskriften på Victoria og Jons lækre klejner. (©DR)

Jon og Victorias klejner med brunet smør

Victoria og Jons klejner med brunet smør.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 0 pers.

Kok og program

Ingredienser

Klejner

  • 100 g blødt smør
  • 90 g sukker
  • æg
  • 1 citron
    (saft og skal herfra)
  • 1 vaniljestang
  • ½ dl fløde
  • 1 tsk. friskstødt kardemomme
  • en knivspids salt
  • 340 g hvedemel
  • 1 tsk. hjortetaksalt

Brunet smør-glasur

  • 150 g smør
  • 75-150 g flormelis

Fremgangsmåde

Klejner med brunet smørglasur:

  1. Skrab kornene ud af vaniljestangen sammen med lidt af sukkeret.
  2. Pisk smør, sukker, citronskal og -saft, vaniljesukker, sukker, kardemomme og fløde sammen.
  3. Tilsæt ægge,t og pisk det ind i massen.
  4. Sigt melet heri sammen med salt og hjortetaksalt, og saml dejen.
  5. Læg på køl.
  6. Rul dejen tyndt ud, skør i aflange små rektangler. Skær et lille hul i midten, som klejnen kan foldes ind igennem. 
  7. Steg i palminolie ved cirka 170 grader i 1-2 minutter til let gyldenbrune. 
  8. Brun smørret i en gryde, og afkøl en smule. Hæld flormelis i, og rør godt rundt til en tyk glasur.
  9. Dyp klejnerne i glasuren, og lad glasuren sætte sig.