(Foto: Jacob Snedevig ©DR)

jordbær-creme-is

Jordbær-creme is er en klar sommerfavorit til hele familien!

Skal efterfryse i 2-3 timer

Tilberedningstid: Antal portioner: 0 pers.

Ingredienser

Jordbær prure

  • 200 g frosne eller 300 g friske jordbær
  • 200 g sukker
  • 1 anelse vand

Ismasse

  • 6 æggeblommer
  • 150 g sukker
  • 1/2 l mælk
  • 1/4 l piskefløde

Fremgangsmåde

Jordbær pure

  1. Jordbær og sukker koges op med en anelse vand
  2. Pureres og stilles til side

ismasse

  1. Pisk æggeblommer luftige med sukkeret. Bemærk: denne ismasse er ikke så sød fra start af - men den får rigeligt med sukker fra jordbærpureen lidt senere...
  2. Varm mælk og fløde op i en gryde. Lad det koge op og sluk så.
  3. Hæld lidt af mælke-fløden over æggeblommerne og pisk. Skrab nu æggemassen tilbage i resten af mælkefløden og opvarm det til ca. 85 grader under konstant omrøring. Hæld det derefter i en skål med stuetemperatur for at stoppe opvarmningen øjeblikkeligt.
  4. Tilsæt jordbærpureen - evt lidt efter lidt alt efter hvor kraftig en jordbærsmag man ønsker. Vi bruger gerne det hele...
  5. Kør massen i ismaskinen.
  6. Efterfryses i en fryser i 2-3 timer inden servering.