Balsamico-eddiken fremhæver jordbærenes smag, mens sukker gør dem søde og dejlige. (©DR)

Jordbær i balsamico eddike

Tilbered jordbærerne med balsamicoeddike, sukker og peber og server dem sammen med græsk yoghurt eller vaniljeis. På under en time, har du en fantastisk, frisk og smagfuld dessert, som går lige i hjertet hos dine gæster.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 spsk. god balsamicoeddike
  • 4 spsk. sukker
  • 500 g jordbær
  • 1 smule friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde

  1. Balsamico og sukker røres godt sammen til en dressing. Jordbærrene renses, skæres i halve og blandes med dressingen. Efter en halv time har saften fra jordbærrene opløst sukkeret og desserten er klar til at spise. 
  2. Lige inden serveringen giver man jordbærrene lidt friskkværnet sort peber. Jordbærrene kan spises som de er, men er også skønne med græsk yoghurt eller vanille is.

Opskriften findes i samlingen

Opskrifter med jordbær