Få en frisk sommerdessert med denne opskrift på jordbær- og rabarberkompot med skyr (©DR)

Jordbær- og rabarberkompot med skyr

I programmet Anne og Anders på sommerferie lavede Anne Hjernøe denne nemme opskrift på en frisk sommerdessert med skyr, rabarber og jordbær. Det er en dessert, som er hurtig at lave, og som smager friskt og sødt.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 500 g jordbær
  • 200 g rabarber
  • 2 spsk. akaciehonning
    (eller anden flydende honning)
  • 4 dl skyr
  • 4 tsk. birkesirup
    (eller akaciehonning)
  • 0,5 dl Sødskærm og granskud
    (kan udelades)

Fremgangsmåde

  1. Skær jordbærrene i kvarte og træk de yderste fibre af rabarberne, som derefter skæres i små bidder, der blandes med jordbærrene.

  2. Tilsæt honning og kog det sammen, til du får en god kompot. Afkøl og smag evt. til med mere honning.

  3. Fordel skyr i fire portionsskåle, læg kompot på, dryp med birkesirup og drys med finthakket sødskærm og granskud. 


Opskriften findes i samlingen

Opskrifter med jordbær